2018-12-13 08:25


Parchetul General REFUZĂ să trimită Parlamentului dosarul Alegerilor 2009

 |  17:44
Parchetul General REFUZĂ să trimită Parlamentului dosarul Alegerilor 2009

Parchetul General refuză să trimită Parlamentului investigaţia legată de alegerile prezidenţiale din 2009, chiar dacă ancheta a fost clasată.

Comisia specială de anchetă a alegerilor a cerut, la începutul săptămânii, să primească toate declaraţiile date de martori în timpul cercetării făcute de oamenii legii.

Scrisoarea transmisă de procurorul general Augustin Lazăr șefei Comisiei parlamentare pentru alegerile din 2009, Oana Florea:

„Urmare adresei dumneavoastră nr. 4C-30/80 din 11.07.2017, prin care ne solicitaţi transmiterea, în copie, a dosarului nr. 213/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, vă comunicăm că în conformitate cu art. 285 Cod procedură penală, coroborat şi cu prevederile art. 111 din Constituţia României, nu putem da curs acestei solicitări.

În cauza ce formează obiectul dosarului nr. 213/P/2017 au fost desfăşurate activităţi de urmărire penală, nepublice, cu privire la existenţa infracţiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârşit o infracţiune şi la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.

Astfel cum se menţionează şi în Decizia Curţii Constituţionale a României nr. 45/1994 şi Decizia nr. 317/2006, în lipsa unor raporturi de drept constituţional, documentele deţinute de alte autorităţi publice decât Guvernul şi organele administraţiei publice - chiar şi în situaţia în care acestea sunt considerate mijloace de probă necesare activităţii Comisiei parlamentare - nu pot fi transmise acesteia. În plus, Codul de procedură penală prevede în mod expres şi limitativ persoanele care au acces la dosar şi care pot obţine fotocopii, comisiile parlamentare neregăsindu-se printre acestea.

După cum precizaţi în adresa dumneavoastră, „Activitatea unei comisii de anchetă nu are nicio legătură cu o anchetă judiciară, obiectul acestora fiind diferit”, astfel încât cele două anchete nu pot interfera.

În cauza ce formează obiectul dosarului nr. 213/P/2017, s-a dispus la 22.07.2017 clasarea cu privire la sesizarea din oficiu din 24.04.2017, întrucât faptele nu există în materialitatea lor. În ordonanţă se reţine că din materialul probator nu rezultă niciun element sau indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că s-ar fi comis o faptă prevăzută de legea penală”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-14

TAGURI: parchetul general, dosar alegeri 2009, comisie parlament
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LAZARICA PE ARATURA
14 Iul 2017

eSTI O LEPRA COMUNISTA CARE OBSTRUCTIONEAZA JUSTITIA INCURAJEZI JUSTITIA SELECTIVA o lingi pe codruta ca sa nu fii tu judecat pentru hotii Tineo tot asa pe aratura si vei da socoteala dihanie sorosista
ANONIM
15 Iul 2017

JUSTITIA NU VREA SA SE AFLE ADEVARUL. ASA ESTE IN ROMANIA. LEGEA ESTE DOAR PENTRU CATEI...CINE FURA O GAINA ARE TREI ANI...CINE FURA LA ALEGERI NU ARE NICI O CONDAMNARE...MERGEM INAINTE .... ESTE IN ROMANIA SI NE SPRIJINA AMBASADA SUA SA INCALCAM LEGEA ...ASTA E DEMOCRATIA
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
15 Iul 2017

ba baieti....DE CE NU RECUNOASTETI CA ABSOLUT TOATE ALEGERILE DE DUPA DECEMBRIE 1989 AU FOST FRAUDATE?...PRIN DIVERSE METODE..CE ARE IN PLUS AIA DIN 2009???...Asa spunea si NAPOLEON toate femeile sunt niste curve dar ma-sa nu era curva cu toate ca era femeie si aia...PAI ORI VA PUNETI POALELE IN CAP ORI DACA NU SiKTIRRR
Random imageUltimele stiri


loading...