2018-12-10 02:09


Parlamentarii au dat UNDĂ VERDE pentru înființarea Comisiei SPP. Ce se va verifica

 |  17:57
Parlamentarii au dat UNDĂ VERDE pentru înființarea Comisiei SPP. Ce se va verifica

Senatul şi Camera Deputaţilor au dat marţi vot favorabil hotărârii de înfiinţare a Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea activităţilor directorului Serviciului de Protecţie şi Pază, Lucian Pahonţu, şi a modului în care este posibil ca acesta să fi implicat instituţia în activităţi care exced cadrul legal de funcţionare. S-au înregistrat 225 de voturi "pentru" şi 106 "împotrivă".

Printre obiectivele comisiei se numără: identificarea procedurilor stabilite pentru respectarea ordinelor pe unitate, a regulamentelor militare, precum şi modalitatea de comunicare a ordinelor de serviciu, determinarea implicării directorului SPP în influenţarea unor decizii politice sau în plan politic, verificarea unei eventuale modalităţi de implicare a SPP în activităţi care exced cadrul legal de funcţionare de către directorul instituţiei, verificarea rapoartelor de activitate a directorului SPP din ultimii 5 ani, identificarea protocoalelor încheiate cu alte instituţii, a regulilor de relaţionare cu acestea, precum şi verificarea respectării cadrului legal de acţiuni prevăzute în aceste colaborări.Potrivit proiectului de hotărâre, comisia va verifica modul şi criteriile în care au fost desemnaţi ofiţerii de protecţie a demnitarilor, va identifica numărul de mandate de supraveghere video-audio solicitate în baza Legii 191/1998, precum şi respectarea cadrului legal.

Se dorește aflarea criteriilor și modul de selecție a ofițerilor SPP, care au fost repartizați spre protecție diverșilor demnitari.

Parlamentarii vor explicații și cu privire la eventualele protocoale semnate de SPP cu alte instituții. Sunt interesați dacă au existat interceptări făcute de SPP, dacă au fost folosite ca probe în dosare.

Comisia este contestată de opoziție, care spune că este o „comisie de decor”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-20

TAGURI: senat, camera deputatilor, vot, infiintare, comisie, spp, director spp, lucian pahontu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...