2019-03-19 17:28


Parlamentul dă Guvernul CIOLOȘ pe mâna Curții de Conturi. Care sunt cele 15 întrebări la care DRAGNEA vrea răspunsuri

 |  18:13
Parlamentul dă Guvernul CIOLOȘ pe mâna Curții de Conturi. Care sunt cele 15 întrebări  la care DRAGNEA vrea răspunsuri

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, hotărârea privind transmiterea către Curtea de Conturi a unei solicitări privind efectuarea unei anchete cu privire la rectificările bugetare din 2016 făcute de către Guvernul Cioloş, raportul urmând să fie depus până pe 15 februarie.

Iniţial, termenul pentru raport era 1 februarie, însă liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a solicitat două săptămâni suplimentare, cererea fiind aprobată de plen, informează News.ro.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, o scrisoare a preşedintelui Liviu Dragnea, cu un număr de 15 întrebări, prin care se solicită Curţii de Conturi efectuarea “de urgenţă” a unei anchete cu privire la rectificarea bugetului de stat pe 2016 şi “mai ales asupra nivelurilor cheltuielilor şi veniturilor care au fost avute în vedere”, a declarat secretarul Camerei Marcel Ciolacu.

Aspectele care vor fi urmărite în cadrul controlului Curţii de Conturi sunt: “cât au fost realizate veniturile totale ale bugetului general consolidat la 31.12 2016; cât au fost estimate veniturile totale ale bugetului general consolidat la momentul construcţiei bugetului pe anul 2016, cât au fost estimate veniturile totale ale bugetului general consolidat la 10 august - prima rectificare; cât au fost realizate veniturile totale ale bugetului general consolidat la 30 iunie primul semestru; cât au fost estimate veniturile totale ale bugetului total consolidat la 23 noiembrie -  cea de-a doua rectificare; cât au fost estimate veniturile totale ale bugetului total consolidat la 30 septembrie, după trei trimestre, cât au fost estimate veniturile totale ale bugetului total consolidat în luna decembrie 2016, care a fost media veniturilor totale ale bugetului  general consolidat pe primele 11 luni ale anului”.

În scrisoarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, mai figurează următoarele întrebări adresate Curţii de Conturi: “cu cât au fost mai mici veniturile totale ale bugetului general consolidat în decembrie 2016 faţă de decembrie 2015; care sunt motivele pentru care nu au fost estimate corect veniturile totale ale bugetului general consolidat  la prima şi la a doua rectificare; cât este venitul nerealizat la 31.12.2016 din sumele de la Uniunea Europeană - exerciţiul financiar 2014 - 2020, comparativ cu sumele de la Uniunea Europeană estimate la 23 noiembrie, data celei de-a doua rectificări; care sunt sumele rămase necheltuite atât din bugetul propriu, cât şi din fonduri europene pe fiecare minister în parte (raportarea se va face la cheltuielile care ar fi trebuit să fie făcute conform rectificării din 23 noiembrie); care sunt investiţiile, programele care au fost bugetate, dar nu au fost realizate pe fiecare minister în parte; care sunt motivele nerealizării investiţiilor, programelor de către ministere (se va prezenta o situaţie pentru fiecare investiţie  program în parte); care este suma care a rămas necheltuită la sfârşitul 2016 la capitolul cheltuieli de personal”. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-16

TAGURI: ancheta guvernul ciolos, scrisoare dragnea curtea de conturi, parlament
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MAFIA PSD.
16 Ian 2017

RUGAM LATRINA 3 SI HAZNAU A LUI GHITA FUGARU SA NE SPUNA : CATE GAURI A FACU T PUSCARIASUL dragnea IN BUGETUL JUD. TELEORMAN DE ESTE CEL MAI SARAC JUD. DIN ROMANIA ? DE UND E ARE PUSCARIASUL dragnea ACEL IMPERIU PE DOUA S TRAZI ? PE CE BANI A FACU T BOMBONICA HOTEL ? PENTRU CORECTA INFORM ARE A OPINIEI PUBLICE AST EPTAM RASPUNS LA. '' S INTEZA ZILEI ''. H A HA HA......
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...