2017-01-22 16:08

EVENIMENT


Vîntu şi Luca la un pas de arest

 |  21:00

Sorin Ovidiu Vîntu a fost reţinut a doua oară de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General. După ce instanţa l-a eliberat în dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa, procurorii au adunat probe pentru a-l reţine din nou. De data aceasta, într-o cauză privind acuzaţii de delapidare şi spălare de bani. Alături de Vîntu, au fost reţinuţi liderul sindical Liviu Luca şi afaceristul Octavian Ţurcan, partenerul lui Vîntu în afaceri, dar şi în dosarul lui Nicolae Popa.

Potrivit procurorilor, falimentarea controlată a Petromservice SA a condus la prejudicierea acesteia cu suma de 83.163.165 euro şi afectarea a 72.000 membri ai Asociaţiei Salariaţilor, care, în calitate de acţionari minoritari, nu au mai putut încasa dividendele, din cauza unor activităţi frauduloase de diminuare semnificativă a valorii acţiunilor. Totodată, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 98 de milioane de euro.

Ancheta a relevat că banii Petromservice au fost folosiţi la cumpărarea, prin supraevaluare de mai multe zeci de ori, a acţiunilor unor societăţi comerciale şi transferarea frauduloasă şi controlată a banilor obţinuţi pentru a ascunde identitatea beneficiarului real. Astfel, au fost transferate sume de bani din patrimoniul Petromservice SA, prin operaţiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore, în conturile personale sau ale unor societăţi înregistrate în străinătate şi în România, în special Realitatea Media SA (14.200.000 euro), Imobiliar Network 2002 SA (6.725.000 euro) şi GM Invest SA (1.300.000 euro).

Dosarul de la DIICOT

Un alt dosar privind spălarea de bani de la Petromservice (viitor PSV Company) a fost instrumentat de procurorii DIICOT, care i-au trimis în judecată, în luna iunie, pe fostul preşedinte al PSV Company, Mihai Sorin, pe directorul general, Gheorghe Şupeală, pe directorul economic, Zizi Anagnastopol, precum şi alte persoane, printre care Ionu Adrian Eftime, fiul partenerului lui Vîntu, Ion Eftime, fost director şi patron al postului Alpha TV. DIICOT i-a acuzat de spălarea a 8 milioane de euro.

„E un dosar printre multe altele, mă mir că a apărut la suprafaţă. Nimic nu e nou, domnul Vîntu a făcut o mulţime de afaceri şi se pot face o mulţime de dosare. (...) Toată această poveste e praf în ochii lumii credule şi nu se va întâmpla nimic. Este un joc de imagine, cineva se doreşte justiţiar”.

Ioana Maria Vlas

fost preşedinte SOV Invest


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-24

TAGURI: vintu, luca, vantu, arestComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

OVIDIU
08 Noi 2011

Vântu e un om care nu şi-a ştiut locul – s-a crezut mai şmecher decât era de fapt, încercând să-şi pună propriul preşedinte.

Adauga un comentariu

Random image