2019-02-22 06:21


Pasajul rutier de la Piaţa Sudului, DESCHIS integral. Când vor circula şi tramvaiele

 |  15:40
Pasajul rutier de la Piaţa Sudului, DESCHIS integral. Când vor circula şi tramvaiele

Pasajul rutier de la Piaţa Sudului a fost redat integral circulaţiei, duminică, fiind deschis şi pasajul pietonal, în timp ce trecerile de pietoni de la suprafaţă au fost desfiinţate.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că până la începutul lunii septembrie se va relua şi circulaţia tramvaielor. Pasajul rutier are patru benzi, două pe fiecare sens, precum şi opt lifturi şi patru scări rulante, scrie news.ro. Primarul general a spus că are garanţia constructorului că până în septembrie va fi redată şi circulaţia tramvaielor.

Circulaţia prin pasajul Piaţa Sudului a fost deschisă, în 28 aprilie, pe câte un fir în ambele sensuri.   Construcţia Pasajului Piaţa Sudului a început în primăvara anului 2014 şi trebuia terminată la sfârşitul anului 2015, dar pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, termenul a fost prelungit până la 30 iunie 2016.  Fiindcă nici acest termen nu a fost respectat, reprezentanţii municipalităţii au semnat Actul Adiţional la Contractul de finanţare, prin care administraţia este obligată să încheie lucrările până în decembrie 2018. Investiţia totală se ridică la 127 de milioane de lei, din care 90 la sută ar fi trebuit să fie fonduri europene. Din cauza întârzierilor, doar 18 milioane de lei au putut fi decontaţi la UE, iar restul banilor au fost plătiţi din bugetul municipalităţii. Pasajul de la Piaţa Sudului are o lungime de 356 de metri şi înălţimea de cinci metri.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-23

TAGURI: pasajul rutier piata sudului, deschis integral, tramavaie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GOGU
23 Iul 2017

Unde vă sunt reporterii ce ieri ceapă ca s.a inchis circulatia ptr cateva ore....necesare finalizării lucrării
GOGU
23 Iul 2017

Unde vă sunt reporterii ce ieri ce crapau si urlau ca s.a inchis circulatia ptr cateva ore....necesare finalizării lucrării
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...