2017-01-22 14:18

EVENIMENT


Pasajul Basarab a fost deschis traficului auto

 |  16:52
Pasajul Basarab a  fost deschis traficului auto

Pasajul Basarab a fost deschis traficului auto,duminică, la ora 6.00, primele maşini traversând deja podul, pe care vorcircula şi tramvaiele liniei 34. Inaugurat sâmbătă, când Pasajul Basarab a pututfi vizitat de bucureşteni, ocazie cu care a fost organizată o paradă, podulpoate fi traversat de duminică şi cu maşina.

Traficul pe Pasajul Basarab este monitorizat videola cele două capete. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, merge, duminică, la ora11.00, la centrul de monitorizare a traficului din Şoseaua Olteniţei nr. 107,pentru a vedea cum se circulă pe Pasajul Basarab.

Şi tramvaiele liniei 34 circulă pe Pasajul Basarabîncepând de duminică. Regia Autonomă de Transport Bucureşti a anunţat că tramvaieleliniei 34 vor circula pe traseul actual între Calea Vitan şi Bulevardul BanuManta, apoi pe un traseu prelungit pe Şoseaua Nicolae Titulescu, PasajulBasarab, Şoseaua Orhideelor, Bulevardul Vasile Milea, Bulevardul Timişoara,Calea 13 Septembrie, Bulevardul Ghencea, până la terminalul"Ghencea".

Pasajul Basarab are 1,9 kilometri şi este cel mailat pod hobant urban din Europa. Acesta face legătura rutieră şi de tramvaiîntre Bulevardul Nicolae Titulescu - Şoseaua Orhideelor - Podul Grozăveşti - BulevardulVasile Milea, respectiv Şoseaua Grozăveşti, întregindu-se astfel inelulprincipal de circulaţie al Municipiului Bucureşti în partea de nord-vest.Proiectul cuprinde două traversări majore de obstacole, a râului Dâmboviţapeste podul existent lărgit şi a căii ferate în zona Gării de Nord.

Reprezentanţii Inspectoratului de Stat înConstrucţii (ISC) au spus că Pasajul Basarab nu poate fi pus în funcţiunepentru că nu s-a făcut recepţia finală. Aceştia susţin că Primăria Capitalei nua comunicat Inspectoratului de Stat în Construcţii încheierea lucrărilor laPasajul Basarab, deschis sâmbătă pentru vizitare, iar de duminică şi pentrutraficul auto, iar recepţia investiţiei este condiţionată de un raport deevaluare tehnică solicitat de ISC proiectantului structurii de rezistenţă apasajului.

În replică, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, aspus: "Să mă mai lase. Să mă mai lase, să citească bine legea . Să mă mailase cu prostii. Toată viaţa au pus piciorul pe frână să nu se termine absolutnimic. Era cineva inconştient să dea drumul la astea".

Primăria Capitalei a precizat, sâmbătă, într-uncomunicat de presă, că Pasajul Basarab a fost supus tuturor testelor prevăzutede legislaţia în vigoare, rezultatele acestora confirmând siguranţa şistabilitatea acestuia în cele mai dificile condiţii de exploatare.

Toate aceste teste au fost confirmate de cătreproiectanţi, consultanţi şi specialişti de renume în domeniu din România şiSpania şi consemnate în rapoartele pe care aceştia le-au înaintat cătreComisie. "În acest moment, Pasajul Basarab este 100% sigur pentru punereaîn exploatare", arată Primăria Capitalei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-02-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
19 Iun 2011

ISC este un instrument in mana Elenei Udrea,pe care ministresa a inercat sa-l foloseasca impotriva lui Sorin Oprescu!Vezi ,Doamne,nu mai tine cu ONG-urile,hai sa incerce ceva nou,in acest razboi dus impotriva Primarului General!

Adauga un comentariu

Random image