2017-01-18 23:00

EVENIMENT


Patriciu a pierdut procesul cu Băsescu

 |  16:47
Patriciu a pierdut procesul cu Băsescu

Judecătoria Sectorului 1 a hotărât irevocabil astăzi să respingă ca neîntemeiată cererea omului de afaceri Dinu Patriciu de a-l obliga pe preşedintele Traian Băsescu să-i plătească daune pentru afirmaţii făcute în timpul campaniei electorale din 2009.

Dinu Patriciu a depus, pe 3 decembrie 2009, la Judecătoria Sectorului 1, o acţiune împotriva preşedintelui Traian Băsescu, cerând instanţei să-l oblige pe acesta la plata a 1 euro, despăgubiri pentru vătămarea drepturilor personale. La un termen ulterior al procesului, avocaţii lui Patriciu şi-au precizat acţiunea, modificând valoarea daunelor solicitate la 1 leu. De asemenea, omul de afaceri Dinu Patriciu a mai cerut ca hotărârea instanţei să fie publicată de preşedinte în două ziare de circulaţie naţională.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la începutul lunii decembrie 2009, după ce a prezentat avizul INEC, care constată că filmul în care apare lovind un copil nu este autentic, că unii încearcă să câştige alegerile prin falsuri şi miniciuni şi a ţinut să-i transmită lui Dinu Patriciu să-i fie "ruşine".

Reamintim că şi şeful statului, Traian Băsescu, l-a dat în judecată pe omul de afaceri Dinu Patriciu, tot în decembrie 2009. Acest proces a fost soluţionat pe fond de Judecătoria Sectorului 1 în data de 19 octombrie, când a decis că Traian Băsescu trebuie să primească despăgubiri civile în valoare de 0,5 lei de la Dinu Patriciu. De asemenea, instanţa l-a obligat pe omul de afaceri să publice în două numere consecutive a câte trei ziare naţionale această decizie.

Incidentul ar fi avut loc în timpul unui miting electoral care a avut loc în 2004, în campania electorală pentru prezidenţialele din acel an. Instanţa arată, în motivarea respectivei decizii, că afirmaţiile omului de afaceri legate de filmuleţul din campania din 2009 i-au vătămat reputaţia şi onoarea şefului statului, deşi acesta a câştigat ulterior alegerile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-25

TAGURI: patriciu, basescu, procesComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image