2016-10-21 16:05

EVENIMENT


Patriciu a pierdut procesul cu Băsescu

 |  16:47
Patriciu a pierdut procesul cu Băsescu

Judecătoria Sectorului 1 a hotărât irevocabil astăzi să respingă ca neîntemeiată cererea omului de afaceri Dinu Patriciu de a-l obliga pe preşedintele Traian Băsescu să-i plătească daune pentru afirmaţii făcute în timpul campaniei electorale din 2009.

Dinu Patriciu a depus, pe 3 decembrie 2009, la Judecătoria Sectorului 1, o acţiune împotriva preşedintelui Traian Băsescu, cerând instanţei să-l oblige pe acesta la plata a 1 euro, despăgubiri pentru vătămarea drepturilor personale. La un termen ulterior al procesului, avocaţii lui Patriciu şi-au precizat acţiunea, modificând valoarea daunelor solicitate la 1 leu. De asemenea, omul de afaceri Dinu Patriciu a mai cerut ca hotărârea instanţei să fie publicată de preşedinte în două ziare de circulaţie naţională.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la începutul lunii decembrie 2009, după ce a prezentat avizul INEC, care constată că filmul în care apare lovind un copil nu este autentic, că unii încearcă să câştige alegerile prin falsuri şi miniciuni şi a ţinut să-i transmită lui Dinu Patriciu să-i fie "ruşine".

Reamintim că şi şeful statului, Traian Băsescu, l-a dat în judecată pe omul de afaceri Dinu Patriciu, tot în decembrie 2009. Acest proces a fost soluţionat pe fond de Judecătoria Sectorului 1 în data de 19 octombrie, când a decis că Traian Băsescu trebuie să primească despăgubiri civile în valoare de 0,5 lei de la Dinu Patriciu. De asemenea, instanţa l-a obligat pe omul de afaceri să publice în două numere consecutive a câte trei ziare naţionale această decizie.

Incidentul ar fi avut loc în timpul unui miting electoral care a avut loc în 2004, în campania electorală pentru prezidenţialele din acel an. Instanţa arată, în motivarea respectivei decizii, că afirmaţiile omului de afaceri legate de filmuleţul din campania din 2009 i-au vătămat reputaţia şi onoarea şefului statului, deşi acesta a câştigat ulterior alegerile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-25

TAGURI: patriciu, basescu, procesComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Dragnea, judecat. Judecătorii au decis începerea procesului pentru instigare la abuz și fals intelectual Șeful PSD, Liviu Dragnea, va fi judecat alături de fosta sa soție, Bombonica, sub acuzația de... 05 Oct 2016 | (0)
Hidroelectrica a câștigat și ultimul proces cu “băieții deștepți” Tribunalul București a dat câștig de cauză Euro Insol și Hidroelectrica în cererea formulată... 13 Oct 2016 | (0)