2018-12-19 07:39


Patronii de la Colectiv rămân după gratii

 |  18:54
Patronii de la Colectiv rămân după gratii

Cei trei acţionari şi administratori ai clubului Colectiv - Paul Gancea, George Anastasescu şi Costin Mincu - rămân în arest preventiv. Tribunalul Bucureşti le-a respins marţi cererile de a fi plasaţi în arest la domiciliu, decizia fiind definitivă.

Paul Gancea, George Anastasescu şi Costin Mincu au fost arestaţi pe 3 noiembrie, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 4, fiind acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Procurorii de la Parchetul General susţin că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi şi tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

Un magistrat de la Judecătoria Sectorului 4 a admis pe 3 noiembrie propunerea Parchetului de arestare preventivă a celor trei patroni, motivul fiind acela că au dat dovadă "de o gravă neglijenţă şi de iresponsabilitate în administrarea clubului".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-10

TAGURI: patroni colectiv, judecatori, paul gancea, george anastasescu, costin mincu, tribunal bucuresti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...