2018-12-13 08:23


Patronul localului din Constanţa în care au murit incendiate trei tinere, trimis în judecată

 |  17:42
Patronul localului din Constanţa în care au murit incendiate trei tinere, trimis în judecată

Nouă persoane, printre care patronul restaurantului ”Beirut” din Constanţa care a ars în luna aprilie 2014 și administratorul firmei care a făcut lucrări la acest local au fost trimise în judecată, miercuri, de PICCJ în cazul incendiului în care au murit trei tinere.

George Karam, patronul restaurantului Beirut din Constanţa şi al firmei SC Middle East Partners SRL, a fost trimis în judecată sub control judiciar de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) pentru două infracţiuni de distrugere din culpă - una în formă agravată, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora – forma agravată, complicitate la abuz în serviciu, construirea fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă şi pentru 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Firma Middle East Partners SRL a fost acuzată de două infracţiuni de distrugere din culpă- una în formă agravată, complicitate la realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora- forma agravată şi complicitate la abuz în serviciu.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată sub control judiciar şi Constantin Pavel, patronul firmei SC Tinel Cristi SRL care a făcut lucrări de amenajare a localului, pentru două infracţiuni de distrugere din culpă - una în formă agravată, realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Societatea Tinel Cristi SRL a fost acuzată de două infracţiuni de distrugere din culpă - una în forma agravată şi realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora.

În faţa judecătorilor va ajunge şi Dumitru Jurcă pentru două infracţiuni de distrugere din culpă- una în forma agravată, neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, trei infracţiuni de fals intelectual şi o infracţiune de uz de fals.

Procurorii i-au trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată pe Gheorghe Nirlu -18 infracţiuni; Sultana Nirlu- cinci infracţiuni, Gica Florentina Coroianu- 17 infracţiuni şi Florin Iordache- 20 de infracţiuni.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în 2013, în lipsa autorizaţiei de construire, a proiectului avizat de proiectantul iniţial al clădirii sau expertizei tehnice întocmite de un expert tehnic atestat, George Karam, în calitate de administrator al SC Middle East Partners S.R.L, împreună cu această firmă şi Constantin Pavel, administrator al SC Tinel Cristi SRL, au adăugat un nivel Restaurantului Beirut din Constanţa.

Anchetatorii susţin că George Karam, împreună cu instalatorul autorizat Dumitru Jurcă, au pus şi menţinut nelegal în funcţiune instalaţia de utilizare a gazelor naturale a localului, care a dus la producerea incediului din 5 aprilie 2014 în care şi-au pierdut viaţa trei persoane.

Conform anchetatorilor, George Karam a angajat 11 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă. În perioada martie 2011- noiembrie 2013, patronul Restaurantului Beirut, Gheorghe şi Sultana Nirlu şi Florentina Gica Coroianu ar fi întocmit în fals 18 fişe de instruire individuală în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi în domeniul situaţiilor de urgenţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-05

TAGURI: patron, beirut, constanta, judecat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...