2017-01-20 22:16

EVENIMENT


Patru persoane, trimise în instanţă, pentru fraudarea Bac-ului din 2010

 |  19:30
Patru persoane, trimise în instanţă, pentru fraudarea Bac-ului din 2010

Patrupersoane au fost trimise în judecată într-un dosar de fraudă la examenul debacalaureat 2010, dintre care două pentru trafic de influenţă şi alte două cafiind beneficiare ale traficului de influenţă, a anunţat Ovidiu Toma,procuror-şef la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman.

„Afost vorba despre două filiere cu legătură între ele, una a unei doamnesecretare şi una a unei doamne profesoare. Secretara s-a zbătut ca să ajute oelevă să-şi mărească notele pe care le-a obţinut şi a şi reuşit, iar doamnaprofesoară a propus unei foste eleve, ca în schimbul sumei de 1.500 de lei,câte 500 de lei pentru fiecare probă, să discute cu colegele şi să le anunţe căle ajută să promoveze examenul de bacalaureat”, a declarat procurorul Toma.Este vorba despre o persoană care, la momentul respectiv, era secretară la CasaCorpului Didactic Teleorman, despre o profesoară de limba română de la GrupulŞcolar Tehnic Alexandria, ambele acuzate de trafic de influenţă, precum şi dedouă candidate la examen, foste eleve la frecvenţă redusă la Grupul ŞcolarAgricol Alexandria, care au beneficiat de mărirea notelor astfel încât săobţină media necesară pentru promovarea examenului. La instrumentarea cazului au fost folosite şi interceptări ale convorbirilortelefonice făcute de persoanele anchetate. Din unele dintre acestea reiese faptulcă fosta secretară de la Casa Corpului Didactic Teleorman a primit mita subformă de dar la nunta fiului său, candidata ajutată primind invitaţia înultimul moment. Într-o convorbire telefonică cu soacra sa, aceasta spune: „Păine-a chemat la nuntă la Bucureşti. Are nuntă cu băiatul. Poţi să-i zici «Ajută-măşi pe mine cu problema asta», când tu nu te duci la nuntă? N-ai cum!”.

Înschimb, Toma a declarat că nu s-au strâns probe suficiente pentru a putea fidovedit faptul că vreun profesor examinator ar fi primit mită. „Nu am avutprobe şi, până în momentul acesta, cadrele didactice respective beneficiază deprezumţia de nevinovăţie” a spus procurorul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image