2018-07-18 00:19


Polițiștii români vor da o mână de ajutor omologilor bulgari în Albena și Nisipurile de Aur

 |  14:55
Polițiștii români vor da o mână de ajutor omologilor bulgari în Albena și Nisipurile de Aur

Mai mulţi poliţişti români vor desfăşura împreună cu colegii lor bulgari activităţi comune de ordine şi siguranţă publică pe litoralul bulgăresc, în perioada 1 iulie - 31 august, informează un comunicat remis sâmbătă de IGPR.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu Acordul de cooperare poliţienească internaţională dintre România şi Bulgaria, în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur, din Bulgaria, vor acţiona patrule comune de poliţişti români şi bulgari.

Misiunile de patrulare se vor desfăşura în trei perioade: 1 - 20 iulie, 21 iulie - 10 august şi 11 - 31 august, pentru fiecare etapă fiind desemnaţi câte doi poliţişti români, potrivit Agerpres.

Acesta este al treilea an în care se organizează asemenea misiuni, activităţile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiştilor români, care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct poliţiştilor români pentru soluţionarea unor probleme, deşi se aflau pe teritoriul altui stat, subliniază IGPR.

În comunicat se aminteşte faptul că, la data de 28 iunie 2010, la Giurgiu, şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Petre Tobă, şi secretarul general al Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria, comisar-şef Kalin Georgiev, au semnat 'Regulile privind realizarea controalelor rutiere comune în zona de frontieră, precum şi a misiunilor de patrulare comune a autorităţilor competente din România şi Republica Bulgaria în vederea asigurării ordinii şi liniştii publice'.

Astfel, poliţişti din cele două state acţionează în patrule comune în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice. De asemenea, cooperează şi acordă asistenţă în cadrul activităţilor specifice, relaţionând îndeosebi cu cetăţeni ai propriului stat. Activităţile de patrulare în comun au loc îndeosebi pe perioada sezonului turistic (atât vara, cât şi iarna) în zonele în care se deplasează turişti români şi bulgari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-05-22

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova