2017-01-20 22:15

EVENIMENT


Paul Păcuraru, achitat pentru luare de mită

 |  18:39
Paul Păcuraru, achitat pentru luare de mită

Fostul ministru al muncii Paul Păcuraru şi deputatul Dan Ilie Morega au fost achitaţi definitiv, ieri, prin decizia Completului de 5 Judecători al ÎCCJ, în dosarul contractelor de achiziţie publică de la societăţile comerciale Complexurile Rovinari şi Turceni.

Decizia definitivă de luni a Completului de 5 judecători a fost luată după respingerea recursului DNA împotriva hotărârii Secţiei penale din 3 mai, prin care cei doi au fost achitaţi pentru luare şi dare de mită.

Paul Păcuraru şi Dan Ilie Morega, fost membru în Adunarea Generală a Acţionarilor la Complexurile Rovinari şi Turceni, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în 23 decembrie 2008. Potrivit anchetei, la data de 3 iunie 2007, Dan Ilie Morega i-ar fi promis fostului ministru că îl va sprijini pe fiul acestuia să obţină contracte de achiziţie publică în domeniul formării profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Condiţia pentru oferirea acestor contracte ar fi fost numirea de către ministru, în funcţia de inspector şef la Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, a unei persoane indicată de Morega. La data la care Dan Ilie Morega i-a făcut promisiunea lui Păcuraru, fiul ministrului depusese deja oferte de participare la licitaţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-01

TAGURI: paul pacuraru, luare de mitaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image