2016-12-03 17:48

EVENIMENT


Paul Păcuraru, achitat pentru luare de mită

 |  18:39
Paul Păcuraru, achitat pentru luare de mită

Fostul ministru al muncii Paul Păcuraru şi deputatul Dan Ilie Morega au fost achitaţi definitiv, ieri, prin decizia Completului de 5 Judecători al ÎCCJ, în dosarul contractelor de achiziţie publică de la societăţile comerciale Complexurile Rovinari şi Turceni.

Decizia definitivă de luni a Completului de 5 judecători a fost luată după respingerea recursului DNA împotriva hotărârii Secţiei penale din 3 mai, prin care cei doi au fost achitaţi pentru luare şi dare de mită.

Paul Păcuraru şi Dan Ilie Morega, fost membru în Adunarea Generală a Acţionarilor la Complexurile Rovinari şi Turceni, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în 23 decembrie 2008. Potrivit anchetei, la data de 3 iunie 2007, Dan Ilie Morega i-ar fi promis fostului ministru că îl va sprijini pe fiul acestuia să obţină contracte de achiziţie publică în domeniul formării profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Condiţia pentru oferirea acestor contracte ar fi fost numirea de către ministru, în funcţia de inspector şef la Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, a unei persoane indicată de Morega. La data la care Dan Ilie Morega i-a făcut promisiunea lui Păcuraru, fiul ministrului depusese deja oferte de participare la licitaţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-01

TAGURI: paul pacuraru, luare de mitaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

DNA cere pedeapsă mai mare pentru Adrian Severin Procurorii DNA au cerut magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție o pedeapsă... 14 Noi 2016 | (1)
Profesor de la UPG Ploieşti, cercetat pentru luare de mită și evaziune Un profesor de la Universitatea de Petrol și Gaze (UPG) Ploiești este cercetat pentru luare de... 21 Noi 2016 | (0)