2017-01-23 12:29


Paul Păcuraru şi Ilie Morega, achitaţi în dosarul Complexului Energetic Rovinari

 |  13:34
Paul Păcuraru şi Ilie Morega, achitaţi în dosarul Complexului Energetic Rovinari
Fostulministru al muncii, Paul Păcuraru, şi fostul deputat Dan Ilie Morega au fostachitaţi de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarulcontractelor de achiziţie publică de la Complexurile Rovinari şi Turceni.Decizia nu este definitivă.

Potrivitdeciziei judecătorilor, Păcuraru a fost achitat pentru luare de mită, în timpce Morega a primit aceeaşi sentinţă pentru infracţiunea de dare de mită. Ceidoi au fost achitaţi pentru că faptei îi lipseşte unul dintre elementeleconstitutive ale infracţiunii.

Deciziapoate fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi deCasaţie şi Justiţie.

Fostulministru al muncii, Paul Păcuraru, şi Dan Ilie Morega, fost membru în AdunareaGenerală a Acţionarilor la societăţile comerciale Complexurile Rovinari şiTurceni, au fost trimişi în judecată de DNA în data de 23 decembrie 2008.

Potrivitprocurorilor, la data de 3 iunie 2007, Dan Ilie Morega i-ar fi promis fostuluiministru Păcuraru că îl va sprijini pe fiul acestuia să obţină contracte deachiziţie publică în domeniul formării profesionale la Complexul EnergeticRovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a LignituluiOltenia. Condiţia pentru oferirea acestor contracte ar fi fost numirea de cătreministru, în funcţia de inspector-şef la Inspectoratul Teritorial de MuncăGorj, a unei persoane indicate de Morega. La data la care Dan Ilie Morega afăcut promisiunea lui Păcuraru, fiul ministrului depusese o ofertă departicipare la o licitaţie organizată de Complexul Energetic Turceni, învederea achiziţionării contractului „Instruire cursuri protecţia muncii”, învaloare de 45.500 de lei, iar ulterior a depus o ofertă pentru a participa lalicitaţia organizată de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, pentrucontractul de achiziţie publică „Comunicare şi spirit de echipă”, în valoare de68.000 lei.

Moregai-ar fi promis lui Paul Păcuraru, iar acesta din urmă a acceptat, că îl vasprijini pe fiul acestuia să obţină contractele mai sus amintite. „Ulteriordiscuţiei pe care au avut-o la data de 3 iunie 2007, inculpatul PăcuraruNicolae Paul Anton, în vederea materializării promisiunii făcute de inculpatulMorega Dan Ilie, l-a pus în legătură pe acesta din urmă cu fiul său. Deasemenea, la data de 15 iunie 2007, inculpatulPăcuraru Nicolae Paul Anton a numit în funcţia de inspector-şefinterimar al ITM Gorj persoana indicată de inculpatul Morega Dan Ilie”, searată într-un comunicat al DNA. În urma acestor înţelegeri, la data de 13august 2007, fiul lui Păcuraru a depus o oferă de participare la licitaţie şila sediul Complexului Energetic Rovinari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-06-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image