2017-01-16 22:01

EVENIMENT


PDL Cluj, cu fruncea plecată

 |  21:00
PDL Cluj, cu fruncea plecată

Primarul municipiului Cluj-Napoca, democrat-liberalul Sorin Apostu, a fost dus de procurori la sediul DNA Cluj, după ce, în cursul zilei, aceştia au desfăşurat două descinderi la primăria municipiului şi una la domiciliul edilului pentru a face percheziţii. Soţia primarului, Monica Apostu, a fost dusă la sediul DNA înaintea lui Sorin Apostu.

În cursul dimineţii, procurorii DNA au descins la sediul primăriei, după care, împreună cu Apostu, s-au dus la locuinţa edilului, apoi s-au întors la instituţie împreună cu edilul. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, procurorii au solicitat mai multe documente de la Primăria Cluj-Napoca, o cerere în acest sens fiind depusă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Totodată, înainte de a o aduce pe Monica Apostu la DNA, procurorii au percheziţionat şi cabinetul de avocatură al acesteia, situat în centrul oraşului, în apropierea Palatului de Justiţie.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul în care sunt audiaţi primarul şi soţia acestuia este cel în care este cercetată femeia de afaceri Aspazia Droniuc şi din care a fost disjunsă cauza în care a fost arestat, în urmă cu o săptămână, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, acuzat de luare de mită în cazul construirii Stadionului Cluj Arena.

Aceleaşi surse au precizat că dosarul în care sunt audiaţi soţii Apostu a fost deschis în 2009 de procurorii DNA. Ancheta vizează fapte de corupţie, iar Aspazia Droniuc este cercetată pentru mai multe licitaţii organizate de autorităţile locale din Cluj la care firmele sale au participat. La ora închiderii ediţiei, audierile nu se încheiaseră.

Sorin Apostu a fost ales primar în Cluj-Napoca la alegerile parţiale organizate în municipiu în data de 15 februarie 2009, după ce fostul edil al municipiului, Emil Boc, a devenit premier. De altfel, Apostu a fost promovat şi susţinut chiar de prim-ministru. La începutul lunii aprilie, primarul a fost ales şi preşedinte al organizaţiei municipale a PDL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

BOGDAN AVRAMESCU
10 Noi 2011

E dovada incontestabilă că Justiţia funcţionea ză în România. Să nu mai auzim USL-aşi care c ontinuă cu ideea că tot ul e comandă politică , uite ca nu e chiar asa.
ANDREI MARCU
10 Noi 2011

Daca a gresit trebuie sa plateasca, ceea si cred c a se va intampla. In oric e caz, este o victorie im portanta a DNA si a Justi tiei intr-un caz de corup tie la nivel inalt.
ADRIAN
10 Noi 2011

Termenul "fruncea", e fol osit in Banat. Clujul; e in Ardeal. Dar cesa ma m ir, cand jurnalismul e o facultate de 2 lei, si ca angajat trebuie sa urmez e politica angajatorului, repectiv in cazul de fat a, propaganda.
MRUXANDRA
10 Noi 2011

Se pare ca justitia de fa pt functioneaza in romani a indiferent de culoarea politica. Orice om trebui e sa plateasca pentru fap tele sale.
ANDREI
11 Noi 2011

Pentru Cluj-Napoca, Sorin Apostu a fost un primar bun. Dar trebuie să plă tească pentru faptele lu i.

Adauga un comentariu

Random image