2018-12-15 06:38


PDL, out din Bucureşti

 |  21:00
PDL, out din Bucureşti

USL este câştigătoare la alegerile locale pe Bucureşti, adjudecându-şi 5 sectoare din 6 şi o majoritate la Consiliul General al Municipiului Bucureşti cu 54,16%, urmat de PDL - 16,03% şi PP-DD - 10,83%. Fiind conştienţi de victorie, atât candidaţii USL, cât şi liderii formaţiunii s-au felicitat pentru succes, în timp ce la PDL, doar Poteraş şi Prigoană au făcut declaraţii după anunţarea rezultatelor parţiale, în care şi-au recunoscut înfrângerea.

Doctorul a reuşit operaţia

Sorin Oprescu, susţinut de USL, a câştigat detaşat al doilea mandat de primar general, în faţa contracandidatului său, Silviu Prigoană, cu un scor zdrobitor de 56,67% din voturile exprimate, după centralizarea de către BEM. Prigoană a câştigat doar 15,67% din sufragii.

Oprescu le-a mulţumit bucureştenilor pentru încrederea acordată, promiţând că va fi primarul tuturor bucureştenilor, şi nu doar al celor care l-au votat: ”Sunt mândru de voi! Vă voi arăta cât de mult înseamnă pentru mine voturile voastre. Voi continua toate proiectele începute şi voi iniţia multe altele, noi, care să dezvolte Bucureştiul, să-l apropie cu paşi repezi de anii în care trăim”, a spus Oprescu.

Chiliman, victorie totală

La sectorul 1, Andrei Chiliman a mai câştigat un mandat, cu un procent de 74,10%, Toader Paleologu (PDL) rămânând la doar 14,13%. Chiliman a  afirmat că votul acordat de bucureşteni este o onoare: "Cred că a câştigat până la sfârşit seriozitatea, implicarea şi cred că aşa au vrut cetăţenii, o implicare a unui primar care să facă mai puţină politică şi mai multă administraţie, să nu vorbească foarte mult, dar să facă mai mult". Paleologu a greşit procedura de vot atunci când a intrat în cabina de vot.

Generalul continuă marşul

Generalul Neculai Onţanu (UNPR) a câştigat al patrulea mandat de edil al sectorului 2, obţinând 47,74% din voturi. Dragoş Frumosu (USL) a obţinut doar 28,61% din  voturile cetăţenilor care locuiesc în sectorul 2. Actualul edil a mulţumit pentru voturile acordate, postând ulterior pe pagina personală de pe Facebook: ”Acum, la începutul celui de al patrulea mandat, vă asigur pe toţi cei care aţi avut încredere în mine şi pentru toţi locuitorii sectorului 2 că voi continua împreună cu echipa mea, proiectele începute”.

Negoiţă peste Negoiţă

Surpriza covârşitoare a fost la sectorul 3. Liviu Negoiţă a pierdut fotolilul de primar în faţa contracandidatului său cu acelaşi nume de familie, Robert Negoiţă, care a câştigat cu 57,51%, faţă de doar  28,72%, cât a obţinut Liviu Negoiţă. Câştigătorul Negoiţă a mulţumit cetăţenilor pentru  votul acordat şi şi-a prezentat priorităţile: ”Anveloparea termică gratuită a blocurilor, taxa 0 pe gunoi şi scăparea sectorului de maidanezi”.

Piedone rămâne primar

La sectorul 4, Cristian Popescu Piedone are al doilea mandat de primar, cu un scor zdrobitor de 80,36%. Piedone a transmis alegătorilor din sectorul 4 că îl caracterizează faptele şi că nu îi va dezamăgi: ”Astăzi m-aţi onorat cu votul dumneavoastră. Mi-aţi dat o mare responsabilitate. Vă mulţumesc fiindcă acum patru ani dumneavoastrăm-aţi adus la putere şi vă jur că încă patru ani tot lângă dumneavoastrăvoi sta”.

Vanghelie se conservă

Marian Vanghelie a obţinut 54,16% din voturi la sectorul 5, iar candidatul PDL, Mihai Atănăsoaei, doar 11,84. Astfel Vanghelie a obţinut voturile pentru al cincilea mandat de edil al sectorului, unde stăpâneşte fotoliul de primar din anul 2000. Acesta a dus o campanie susţinută în sectorul 5, mizând pe afişele electorale pe care scria că locuitorii sectorului sunt familia lui.

Mănescu la 6

La sectorul 6 învingător este Rareş Mănescu (USL) care a obţinut 50,16% din sufragii, în timp ce Cristian Poteraş (PDL) a luat doar 20,43%. Mănescu a declarat că s-a aşteptat la un rezultat bun, susţinând că nu va uita nimic din ce a promis în timpul campaniei electorale: “M-am aşteptat la un rezultat bun şi am vrut să fie cât mai bun pentru a-i mulţumi pe cei care au luptat pentru mine. Fără USL, fără colegii mei social-democraţi, colegii mei liberali, nu aş fi reuşit un asemenea rezultat”, a afirmat candidatul USL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-05

TAGURI: ALGERI LOCALE 2012, Bucureşti, sectoare, Oprescu, victorie USL
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
12 Iun 2012

Sorin Oprescu a castigat detasat?Detasat ar fi fost la 15 procente diferenta!Sorin Oprescu l-a zdrobit efectiv pe Prigoana!!!
Random imageUltimele stiri


loading...