2017-01-20 17:56

EVENIMENT


Opoziţia se ceartă cu Puterea din balcoanele Parlamentului

 |  12:14
Opoziţia se ceartă cu Puterea din balcoanele Parlamentului

Reprezentanţii Puterii le-au cerut parlamentarilor din Opoziţie să păstreze liniştea în timpul şedinţei Camerei Deputaţilor a Parlamentului.

„Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, persoanele care asistă la şedinţă trebuie să păstreze liniştea şi să se abţină de la orice manifestare de aprobare sau dezaprobare, în caz contrar fiind eliminate din sală de către forţa publică pusă la dispoziţia preşedintelui”, a declarat deputatul PDL Gheorghe Tinel. Reprezentanţii Puterii au infirmat zvonurile potrivit cărora 71 de deputaţi PDL s-au alăturat protestului Opoziţiei, prin faptul că absentează din sala de plen.

Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a fost solicitată să ia măsurile necesare pentru evacuarea persoanelor care stau în balcon şi perturbă şedinţa de plen. Anastase le-a cerut colegilor să continue şedinţa şi să se concentreze asupra ordinii de zi a acesteia.

„Să nu exagerăm, sunt mult mai puţini, dar mult mai gălăgioşi. Noi încercăm să desfăşurăm lucrările, drept care vă rog să ne focalizăm pe ordinea de zi şi să încercăm să depăşim aceste momente care nu fac bine nici Puterii, nici Opoziţiei”. 

Deputaţii PDL, 71 la număr, au boicotat marţi dimineaţă lucrările plenului Camerei Deputaţilor, gestul lor fiind astfel solidar cu protestul Opoziţiei. USL nu a participat săptămâna trecută la lucrările Camerei deoarece, zic ei, sunt în grevă, însă îşi semnează condica de prezenţă, pentru a beneficia de 100 de lei pe zi de plen, reprezentând indemnizaţia de şedinţă.

“Vreau să mulţumesc celor 71 de deputaţi PDL care s-au alăturat protestului Opoziţiei lipsind astăzi (n.r.-marţi) de la lucrările plenului. Acest grup masiv este condus de Ioan Oltean, probabil ocupat să se ducă la tipografie să facă afişe cu el însuşi. De asemenea, mă bucur că acest grup are şi reprezentare externă. Domnul Sever Voinescu se află în Qatar pentru a explica autorităţilor de la Doha de ce 71 de deputaţi PDL s-au alăturat protestului Opoziţiei lipsind astăzi de la plen”, a spus deputatul PNL, Mihai Voicu de la tribuna Camerei.

În replică, preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase i-a răspuns lui Voicu că Sever Voinescu este pe drumul de întoarcere din Qatar. “O să fiţi surprins cât de puţin timp face Sever Voinescu de la Doha până în Parlament. E pe drum”, a spus Anastase, care a anunţat la începutul şedintei că sunt prezenţi în sală 168 de deputaţi.

Reprezentanţii UDMR s-au arătat nemulţumiţi că proiectul de lege 458/2011 pentru modificarea Codului penal a fost introdus pe ordinea de zi în primele 25 de proiecte ce urmează a fi dezbătute fără ca ei să primească raportul la acest proiect.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-06

TAGURI: Deputati, pdl, protest, opozitie, plen, camera_deputatilorComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image