2019-03-26 12:36


PDL susţine pentru CSM un candidat propus de Freedom House,’’ONG-ul Monicăi Macovei’’

 |  20:40
PDL susţine pentru CSM un candidat propus de Freedom House,’’ONG-ul Monicăi Macovei’’
SenatorulPDL Constantin Dumitru a anunţat luni că grupul democrat-liberalilor îl vasusţine pe Ovidiu Maican pentru ocuparea celui de-al doilea loc în CSM dinpartea societăţii civile. El aprecizat, după şedinţa de grup la care aparticipat şi preşedintele PDL, premierul Emil Boc, că votul pentru OvidiuMaican ar urma să fie dat în Senat cât de curând, până la finalul actualeisesiuni parlamentare.

PreşedinteleTraian Băsescu a afirmat vineri că, prin "jocurile politice" dinSenat cu privire la validarea membrilor din partea societăţii civile în CSM,această Cameră a reuşit "o performanţă împotriva intereselorRomâniei", în condiţiile în care intrarea în Schengen pare a ficondiţionată de MCV. "Trebuie să observ că deşi una din problemele majorepe care le avem este un nou CSM, iar o atenţionare deosebită era legată decomponenţa noului CSM, Senatul a reuşit o performanţă împotriva intereselorRomâniei", a afirmat Băsescu.

Preşedintelea explicat că Senatul "a reuşit să desemneze o persoană din parteasocietăţii civile care este incompatibilă", referindu-se la VictorAlistar, iar apoi nu a reuşit să desemneze cea de-a doua persoană "pur şisimplu deoarece au de făcut jocuri politice". "Cred că ar trebui săne ridicăm puţin deasupra jocurilor politice, intereselor de partid, şi săprivim către interesul naţional", a atenţionat şeful statului.

Senatoriijurişti au audiat pe 5 aprilie cinci membri din partea societăţii civilepropuşi pe locul lui Victor Alistar în CSM, validându-le candidatura, însărespingând-o pe a şasea, a lui Ioan Duscan, care nici nu a participat laşedinţă, deoarece nu îndeplinea condiţiile legale.

Candidaţiiaudiaţi au fost Virgil Melnic, din partea Asociaţiei Victimelor Accidentelor deCirculaţie, Georgiana Iorgulescu, din partea AMR, Centrului de resurse juridiceşi Asociaţiei ProDemocraţia, Doinel Dinuică, propus de Universitatea „SpiruHaret“, Radu Cornel Andreica, din partea Fundaţiei Române pentru Copii,Comunitate şi Familie, şi Ovidiu Horia Maican, doctor în drept şi lectoruniversitar, propus de Fundaţia Freedom House.

Toţicandidaţii, cu excepţia lui Duscan, au primit un raport favorabil din parteacomisiei juridice, pentru îndeplinirea condiţiilor de candidatură, urmând camembrul din partea societăţii civile să fie ales de plenul Senatului din celecinci candidaturi.

FreedomHouse este celebră pentru scandalul în care a fost implicată Monica Macovei,scandal care a dus şi la deschiderea unui dosar penal. Legăturile dintre MonicaMacovei şi Freedom House sunt arhicunoscute, fostul ministru fiind acuzat şi căa aranjat o licitaţie pentru ca această organizaţie să realizeze un auditpentru Strategia Naţională Anticorupţie. A existat şi un dosar la ParchetulGeneral care s-a finalizat cu „neînceperea urmăririi penale”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-29
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...