2018-12-19 01:58


Pe cine încearcă să acopere Chilat? Falău a încercat tot timpul să-i mintă pe anchetatori cu privire la procurarea armei

 |  20:21
Pe cine încearcă să acopere Chilat? Falău a încercat tot timpul să-i mintă pe anchetatori cu privire la procurarea armei

De la primele discuţiipurtate de către Cristian Chilat cu anchetatorii, acesta a recunoscut săvârşireafaptei de omor. Pe de o parte pentru că o mulţime de martori l-au identificat,printre care şi fratele victimei, Bogdan Mararu şi, pe de altă parte, deoareceprofilul său ADN a fost prelevat de pe rămăşiţele elementelor de muniţiefolosită în barul “Caffe Latino”. Asasinul nu vrea însăsă spună unde a ascuns arma şi nici cine i-a pus la dispoziţie armamentul şi muniţia.La dosar se află mai multe transcrieri din care rezultă intenţia lui Chilat dea-i induce în eroare pe anchetatori.

Pe tot parcursulanchetei, Cristian Chilat a încercat să le inducă anchetatorilor faptul că arfi procurat pistolul undeva în cursul anului 2007. El a afirmat chiar că ar fifurat arma dintr-un loc unde un anume Ionuţ Mihai Ionescu, poreclit Cocoloş,l-ar fi ascuns în anul 2008, alături de un alt pistol Glock găsit deanchetatori în locuinţa lui Chilat. “Prin sentinţa penală nr. 167/2008 aTribunalului Neamţ, inculpatul a fost condamnat nu doar pentru deţinereapistolului găsit la domiciliul său, ci şi pentru faptul că l-ar fi adus cu elpersonal din Italia. În cadrul Audierilor din prezentul dosar, acesta adeclarat că pistolul Glock fusese, de fapt, sustras de către numitul Cocoloş dela domiciliul unui individ poreclit Forki, împreună cu pistolul utilizat lauciderea lui Gheorghe Cătălin Mararu, ambele fiind luate la scurt timp deinculpat din locul unde le-a ascuns autorul furtului, fără ştirea acestuia”, semai arată în rechizitoriu,

La data de 4 aprilie2011 Chilat a fost din nou audiat. El deja ştia că persoana poreclită Cocoloşi-a infirmat varianta, motiv pentru care a revenit asupra afirmaţiilor,declarând că ar fi sustras arma dintr-un birou al unei firme din Torino -Italia, şi că ar fi trecut apoi frontiera în cursul anului 2007, scăpând decontrolul de la frontieră.

Anegociat cu un puşcăriaş să-şi asume fapta

Anchetatorii au însăproba faptului că asasinul şi-a fabricat aceste declaraţii. Într-oconvorbire interceptată, acesta a fost învăţat ceea ce să spună.

Cristian Chilat: “Eu ştiude unde l-am luat şi am şi omul care l-a luat. Dau şi omul care l-a luat, înţelegi?”

Domn: “Şi-l bagi lapuşcărie.”

Chilat: ”Nu, că omule la pârnaie. Şi am şi vorbit cu el. Bă, spun tot. «Da, Falău, lasa-l la mine!»”

Domn: “De unde l-aicumpărat tu?”

Chilat: “Nu l-am cumpărat.De unde mi l-a lăsat mie. Ştii?”

Domn: “Dar nu-i facerău lui?”

Chilat: “Nu-i face răului. El e condamnat deja, nu are ce să-i facă”.

Domn: “E încă o faptă”.

Chilat: “Ce faptă săfie? El şi-a luat fapta. Cu apartamentul ăla. Deci, el a fost condamnat pentrufapta aia cu apartamentul. Care a spart apartamentul, când a luat pistolul. Ela spart apartamentul unui interlop. Şi a luat pistoalele. Şi mi-a dat mie”.

Chilat: “Dar, nu, dece…, băi frate, băi, mânca-ţi-aş. Cum p… mea, mă, n-am declarat? Şi în ultimascrisoare pe care am scris-o, i-am scris: băi bolovane, mai ţii minte că ţi-amluat două pistoale din groapă? Dar fraieru’ nu s-a înţepat? În loc să se înţepe(?) în p… meal: «da, mă, da»”

Domn: “Nu şi-a datseama.”

Chilat: “Dacă ajungla pârnaie îl tai”.

Un alt pasaj relevantdin discuţiile purtate de Cristian Chilat arată intenţia acestuia de a se răzbunape individul poreclit “Forki”.

Chilat: “Cică nu seleagă, nu se leagă unele detalii… Dar pe mine nu mă interesează unele detalii.Nu mă interesează orele, nu mă interesează nimic. Cică i-a luat şi declaraţielui boschetarul ăla care… vroiam să-i duc eu haine, un boxer…, ştii? I-a luatceva declaraţii şi a declarat ăla că cu o lună în urmă i-am adus haine, ştii?(…) Bă, mor de ciudă, mă, cu Tovarăşul ăsta al meu. Cum p… mea n-a zis el că două,mă? Dar ce avea dacă spunea? Dar spune aşa, mă. Cinci, spune. «Da, mă, am aduscinci. Erau cinci pistoale, nu unu’»”.

Domn 1: “… că eu maireţin?”

Chilat: “Deja jegosulăla de Forki e mâncat. Aşa. D-abia îl aştept la pârnaie. Dacă ajung la pârnaie,oricum îl tai”.

Domn 2 : “Forki cinee?”

Chilat: “Forki,jegosul ăla, un jegos care i-a spart ăsta, cum îi zice, ăla care avea… 50 demii de p…”

Chilat: “Dacă zic căam adus pistolul din Italia, mă bagă la trafic de arme? Că eu am făcut pedeapsăpentru trafic de arme”.

Domn 1: “Da, zici că îl ai din 2007…”

Chilat: “Că am făcutpedeapsa din 2007”.

Domn 1: “ Păi şiatunci?! «Îl am de atunci. De când am făcut». Nu are cumsă te mai ia. Dacă te-a luat o dată, nu mai are cum… Acum poţi să spui că aiadus un camion de arme. Ai fost condamnat pentru trafic, nu mai poate să-ţi deade două ori pentru aceeaşi faptă”.

Domn 2: “Da”.

Domn 1: “Înţelegi?Deci nu are cum să-ţi mai zică nimic”.

Vrea s-o “sucească lainstanţă”

Chilat: “Bă, eu pots-o sucesc în instanţă?”

Domn: “Cum, tu?”

Chilat: “Da”.

Domn: “Păi, cum sănu?”

Chilat: “Poate o să măîntrebe…, «totul e adevărat, dar cu o singură…», poate să zică judecătorul, «numaiuna singură: de unde ai pistolul?»”

Domn: “De unde aipistolul?”

Chilat: “Da”.

Domn: “«Da, îl am din2007»”.

Chilat: “Pentru că ăsta,Tovarăşu’ meu, a declarat că numai un pistol era”.

Domn: “Cum?”

Chilat: “Tovarăşu’ ăstaal meu a declarat că numai un pistol era, ştii, când… a spart apartamentul. Şipot să zic în instanţă: da, mă, am minţit, din 2007 îl am”.

Domn: “«Îl am din2007». Da”.

Chilat: “Din Italial-am adus”.

Domn: Da. N-are ce să-ţidea, mărturie mincinoasă. «Am fost condamnat pentru trafic, am vrut să nu se ştie,am…, dar, totuşi, vreau să spun adevărul». Înţelegi? Aşa îi spui.”

Chilat: “Dacă văd şivăd că nu o dă ăsta…, înţeleg?”

Domn: “Da, îi spui: «dom-le,pistolul meu e din 2007»”.

Chilat: “Dacă văd că…nu ia fapta pe el, ştii: da, mă, l-am adus eu din Italia. «Dar de unde l-aiadus?» Dom-le, l-am cumpărat de la albanezi. Nu?”

Falăususţine că l-a împuşcat accidental pe Bogdan Mararu

Un alt aspect pe careanchetatorii au fost nevoiţi să-l dovedească a fost intenţia lui CristianChilat de a-l împuşca şi pe fratele lui Gheorghiţă Mararu, Bogdan. Potrivit rechizitoriului,“inculpatul neagă faptul că ar fi tras cu arma cu intenţie şi asupra lui BogdanAnton Mironescu, declarând că acesta probabil a fost atins de glonţ în momentulcând a aruncat către el un scaun pentru a-şi apăra fratele, arma descărcându-secând inculpatul a parat lovitura”. Falău însă confundă momentele din cronologiaevenimentelor. El a arătat că arma s-a descărcat accidental când Bogdan Mararua aruncat spre el o scrumieră. Acest moment este însă ulterior celui în careChilat a parat lovitura de scaun.

Anchetatorii mairelevă faptul că, oricum împrejurarea descrisă nu are legătură directă cu împuşcarealui Bogdan Mararu, Cristian Chilat trăgând în mod deliberat şi asupra acestuiaaşa cum rezultă din declaraţiile martorilor prezenţi la carnagiu.

Cazula decapitat conducerea poliţiei nemţene

Prefectulde Neamţ, Mihai Archip, a dat aviz favorabil, la sfârşitul lunii noiembria aanului trecut, solicitării IGPR deeliberare din funcţie a şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ,Aurelian Vasea Şoric, aviz care este consultativ. "Mi s-a cerut avizul, pecare l-am dat. Este un aviz consultativ", a spus Archip.

Acesta aadăugat că avizul respectiv nu presupunea neapărat o demitere iminentă aşefului IPJ Neamţ, menţionând că decizia în acest sens va aparţine ministrului administraţieişi internelor, Traian Igaş. "E o acţiune premergătoare (n.r. - avizul săuconsultativ) luării unei decizii. Este posibil să nu fie nici o decizie",a mai spus prefectul judeţului Neamţ.

Fostul şefal Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor-şef de poliţie DanValentin Fătuloiu, a propus ministrului de interne, Traian Igaş, schimbarea dinfuncţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef Aurelian Vasea Şoric, pentrumanagement defectuos, în urma asasinatului din 14 noiembrie. Cererea dedestituire a lui Şoric a venit ca urmare a faptului că presa locală a relatatcă inspectorul-şef Şoric ar avea o relaţie de amiciţie cu fraţii Mararu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-24

Mai multe imagini:
Pe cine încearcă să acopere Chilat? Falău a încercat tot timpul să-i mintă pe anchetatori cu privire la procurarea armei
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...