2017-01-23 06:36


Pedepse de 14 şi 15 ani de închisoare pentru furtul armelor de la Ciorogârla

 |  18:43
Pedepse de 14 şi 15 ani de închisoare pentru furtul armelor de la Ciorogârla

Cei11 militari judecaţi în dosarul furtului de arme de la Ciorogârla au fostcondamnaţi, ieri, de Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti la pedepsecuprinse între şase luni şi 15 ani de închisoare, decizia putând fi contestatăla instanţa superioară.

Instanţamilitară a dispus ca acei trei militari care au fost acuzaţi de anchetatori şide infracţiunea de furt să primească pedepsele cele mai grele, de 15 şi,respectiv 14 ani de închisoare. Astfel, Ion Tudorache a primit 13 ani deînchisoare pentru infracţiunea de furt, la care se adaugă doi ani spor depedeapsă, iar Ion Petrică şi Ionuţ Gagea au fost condamnaţi la 13 ani, plus unan spor de pedeapsă.

În2 martie 2009, 11 militari au fost trimişi în judecată în cazul furtului dearme de la unitatea militară din Ciorogârla, fiind acuzaţi de furt calificat, încălcarede consemn şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Astfel,au fost trimişi în judecată, în stare de arest, sergentul Marius Tudorache -pentru furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, încălcarede consemn şi instigare la această infracţiune, sergentul major Ionuţ NicolaeGagea - pentru furt calificat, caporalul Ion Petrică - pentru furt calificat şinerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, caporalul Cristian Radu,soldatul Nicuşor Niţă, caporalul Marian Tudorache şi soldatul Marian Dinu.Totodată, au fost trimişi în judecată caporalul Constantin Marian Danciu,soldatul Daniel Gugea, soldatul Ştefan Stoilă şi sergentul Valerică Gavrilă -pentru încălcare de consemn.

Ceişapte militari aflaţi în arest preventiv au fost eliberaţi în 23 decembrie2009.

Potrivitprocurorilor, militarii ce asigurau paza unităţii militare şi-au încălcatatribuţiile fie prin neverificarea existenţei şi integrităţii lacătelor de ladepozitul de armament pe care îl aveau în pază şi apărare, la fiecare dintrecele două intrări în postul de santinelă, fie prin părăsirea postului desantinelă fără a fi schimbaţi în mod regulamentar într-un anumit interval detimp, fie prin neexecutarea serviciului de santinelă între anumite ore.Valoarea totală a armelor şi a obiectelor sustrase din depozitul de armamenteste de peste 34.500 de lei.

Încazul furtului de arme de la Ciorogârla au mai fost trimise în judecată 17persoane, după ce, în urma unor descinderi, în decembrie 2009, procuroriiDIICOT au găsit 35 de arme din lotul celor furate de la Ciorogârla.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image