2017-01-21 17:43

EVENIMENT


Pendiuc ajută FC Argeş

 |  19:56
Pendiuc ajută FC Argeş

Primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, a anunţat ieri că este dispus să sprijine clubul FC Argeş pentru a promova din sezonul următor în prima ligă, însă a exclus posibilitatea finanţării echipei de fotbal cu bani de la buget.

“Nu vom merge acolo cu bani publici, bugetul este şi aşa sărăcit. Încercăm alte formule să sprijinim şi o vom face total transparent. (...) Noi deja suntem asociaţi, cu două procente acolo, nu vom mai face încă o asociere, dar vom sprijini echipa, poate ajunge în prima divizie”, a declarat Pendiuc.

El a anunţat că va discuta în perioada următoare cu reprezentanţii de la FC Argeş, pentru a stabili modalităţile concrete prin care administraţia locală va putea susţine echipa.

“În primul rând, putem să ajutăm echipa şi pe alte căi, prin care să economisească bani. Eu nu pot să dau bani, nu se poate, dar pot să realizez alte acţiuni, ca echipa să economisească. De exemplu, mă gândesc să nu mai plătească pentru stadion, e un exemplu. Ne gândim şi la alte formule, dar vom vedea concret după ce discutăm”, a precizat primarul.

Sprijinul acordat FC Argeş nu va afecta însă susţinerea noii echipe de fotbal finanţată de administraţia locală, Sport Club Municipal (SCM) Piteşti, care a fost înfiinţată în 2011 şi are ca obiectiv promovarea în prima ligă în următorii trei ani.

“Care dintre ele promovează este binevenită. Dacă promovează FC Argeş, aceasta va fi echipa sprijinită şi SCM va fi a doua echipă. Nu în prima divizie, că nu putem ţine două echipe acolo”, a explicat Tudor Pendiuc.

SCM Piteşti a fost înfiinţată în 2011, pe fondul neînţelegerilor apărute între administraţia locală şi conducerea clubului FC Argeş, la care pachetul majoritar de acţiuni este deţinut de familia omului de afaceri Cornel Penescu. Noua echipă a fost înscrisă în a patra ligă valorică, unde evoluează în culorile alb şi albastru, având pentru primul sezon un buget de 300.000 de lei.

FC Argeş, a cărei denumire oficială este SC FC 2005 SA Piteşti, evoluează de trei sezoane în liga secundă, fără a reuşi promovarea.

Comisia de disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis, pe 8 iulie 2009, retrogradarea din prima ligă a formaţiei FC Argeş, precum şi declararea finanţatorului clubului, Cornel Penescu, trimis în judecată pentru fapte de corupţie în fotbal, persona non grata.

Echipa din Trivale a fost campioană a României în ediţiile 1971-1972 şi 1978-1979, finalistă a Cupei României în 1965 şi finalistă a Cupei Balcanice în anii 1985 şi 1988. FC Argeş a terminat pe locul 10 în campionatul 2008-2009 al Ligii I.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image