2018-12-10 19:37


Pensii de peste 1 miliard de lei vechi pe lună în Ministerul Justiției

 |  21:54
Pensii de peste 1 miliard de lei vechi pe lună în Ministerul Justiției

In Romania exista 60 de persoane care au pensii mai mari de 1 miliard de lei vechi pe luna, informeaza Ministerul Justitiei intr-un set de raspunsuri transmise HotNews.ro la cateva intrebari pe marginea unei postari publicate de ministrul Raluca Pruna in data de 21 septembrie pe Facebook.

Întrebata de Hotnews.ro cum s-a ajuns la pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna si cate astfel de pensii exista in sistem, Raluca Pruna a raspuns prin intermediul biroului de presa al ministerului: "Nu detinem date referitoare la cuantumul pensiei de serviciu, acestea pot fi obtinute de la Casa Nationala de Pensii. Din informatiile noastre exista 60 de persoane care au astfel de pensii." La intrebarea cate cazuri de magistrati pensionari trecuti in avocatura beneficiaza de decontarea chiriei, Ministerul Justitiei a raspuns: "Nu avem date referitoare la cei trecuti in avocatura. Avem date referitoare la cei pensionati (mai jos).

920 de judecători, suma plătită în primele 7 luni ale anului 2016 este de 8.674.418 lei; 1.771 grefieri, suma plătită în primele 7 luni ale anului 2016 este de 16.796.517 lei. Precizare MJ: Nu e vb de magistrati pensionati carora li se deconteaza chiria ci de cei in activitate Noi nu avem date ca pentru cei pensionati se deconteaza chiria

Cati magistrati beneficiaza de diurna de 2% pe zi si ce sume sunt platite lunar din bugetul MJ pentru aceste cheltuieli? Raspunsul Ministerului Justitiei: "De diurna de  detasare in cuantum de 2%/zi beneficiază un numar de 32 de judecatori, cu un impact bugetar de 678.542 lei în primele 7 luni ale anului 2016.Grefierii nu beneficiază de diurnă de 2%, ci de diurna de 17 lei/zi prevăzută pentru bugetari. Nu există la acest moment o situație centralizatoare a grefierilor detasati."Ministerul Justitiei a mentionat ca magistratii prin definitie includ atat procurori cat si judecatori. Datele de mai sus includ informatii referitoare la situatia judecatorilor din aparatul propriu si instante.Datele nu privesc judecătorii din CSM si aparatul tehnic, pentru care CSM are date, nici procurori si grefieri din parchete pentru care Ministerul public are date.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-04

TAGURI: pensii, ministerul justitiei, raluca pruna
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...