2018-12-11 03:18


Pensiile poliţiştilor au crescut

 |  21:00
Pensiile poliţiştilor au crescut

Pensia medie din Ministerul Administraţiei şi Internelor a crescut cu 515 lei în urma procesului de revizuire, astfel că a ajuns la 2.367 de lei. Totodată, ministerul a fost reformat, în prezent având doar 38.850 de posturi. Ofiţerii din MAI vor fi doar cei care termină Academia de Poliţie.

Potrivit ministrului de interne, Traian Igaş, mai mult de jumătate din pensiile celor care au lucrat în MAI au fost revizuite, iar dintre acestea, 82,55% au crescut cu 661 de lei în cazul ofiţerilor şi 488 de lei în cazul subofiţerilor. Restul fie nu s-a modificat, fie a scăzut cu peste 400 de lei în cazul ofiţerilor şi 122 de lei în cazul subofiţerilor. Până acum, a precizat Igaş, pensia medie a crescut cu 515 lei, ajungând în momentul de faţă la 2.367 de lei. În ceea ce priveşte procesul de restructurare a MAI, ministrul a precizat că se apropie de finalizare, astfel încât, din octombrie, aparatul central şi structurile subordonate vor funcţiona cu 10.000 de oameni mai puţin. „Până acum au fost organizate şi s-au desfăşurat concursuri pentru 38.850 de posturi din structurile subordonate Ministerului Administraţiei şi Internelor, la care au participat 41.880 de persoane. Dintre cei înscrişi, 36.069 au promovat concursul”, a mai spus Igaş.

La nivelul întregului minister, 46.997 de persoane au fost puse la dispoziţia conducerii unităţilor din care fac parte, urmând ca în perioada imediat următoare să fie şi ultimele concursuri, astfel încât începând cu luna octombrie Ministerul Administraţiei şi Internelor să funcţioneze cu 10.000 de oameni mai puţin.

Fără ingineri în Poliţie

„Inginerii nu vor mai fi angajaţi în Poliţie, transferurile între structurile subordonate MAI vor fi interzise, iar perioada de înaintare în grad va creşte, astfel încât să nu mai apară generali la 40 de ani”, a mai spus ministrul Traian Igaş. Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a declarat că noul act va proteja mai mult poliţistul. "Noul Statut al Poliţistului asigură specializarea poliţistului, stabilitate pe funcţie şi nu în ultimul rând protecţie. Încurajez poliţistul care foloseşte arma în condiţiile legii", a declarat şeful Poliţiei Române.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


UN FOST POLITIST
19 Aug 2011

Cu privire la cele mentionate mai sus,sunt multumit si convins ca in MAI, vor lucra numai cei scolarizati,alesi pe sprinceana si fara coada.Neadmiterea rubedeniilor de tot felul,nu stiu ce ingineri si flecareti ,ocupati cu diferite afaceri de comert si alte smecherii,care vin sa se inbogateasca pe un anumit timp ,apoi sa rida in nast colegilor constiinciosi si devotati meseriei de politisti.
Random imageUltimele stiri


loading...