2019-01-18 12:33


Pensionarii militari anunţă mitinguri şi marşuri de protest chiar de Ziua Unirii. „Dacă nu se iau măsuri, situaţia poate scăpa de sub control”

 |  18:46
Pensionarii militari anunţă mitinguri şi marşuri de protest chiar de Ziua Unirii. „Dacă nu se iau măsuri, situaţia poate scăpa de sub control”

După mitingul de protest de la Constanţa, unde a fostînregistrat un incident, pensionarii militari anunţă un marş de amploare înCapitală, peste o săptămână, chiar de Ziua Unirii.

Jandarmiiau intervenit, ieri, la mitingul pensionarilor militari de la Constanţa, pentruimobilizarea unuia dintre protestatari, care încercase să rupă cordonul formatde forţele de ordine şi să intre în sediul Prefecturii, transmitecorespondentul Mediafax. Un militar în rezervă, locotenent colonel, a încercatsă forţeze cordonul de jandarmi şi să treacă de un gard amplasat de jandarmi înfaţa manifestanţilor. Bărbatul, Vasile Teofil, care a încercat astfel să ajungăîn sediul Prefecturii, a fost imobilizat de către jandarmi şi urcat cu greuîntr-o dubă a Jandarmeriei, fiind dus la Poliţie pentru audieri. În urmaacestui incident, numărul forţelor de ordine a fost suplimentat.

A vrut să rupă opancartă cu Băsescu

Martoriiincidentului au spus că bărbatul a ieşit din perimetrul amenajat pentrudesfăşurarea manifestaţiei şi a încercat să rupă o pancartă cu fotografia luiBăsescu, aflată în faţa gardului montat de forţele de ordine. Martorii susţin căbărbatul a încercat să rupă pancarta şi a fost imobilizat imediat de treijandarmi, care l-au scos cu forţa din zonă. Bărbatul a opus rezistenţă, astfelcă jandarmii au fost nevoiţi să îl împingă pentru a-l duce la duba Jandarmerieiaflată la câteva zeci de metri de locul incidentului. Înainte de a fi urcat îndubă, bărbatul a spus că se numeşte Vasile Teofil, că este locotenent colonelîn rezervă şi că a activat în cadrul Centrului Militar Zonal Constanţa. Pentrucă protestatarul a refuzat să urce în maşina Jandarmeriei, oamenii legii aufăcut eforturi pentru a reuşi să-l urce în autovehicul, bărbatul agăţându-se cumâinile de maşină şi încercând să îi împiedice pe jandarmi. În cele din urmă,el a fost urcat în duba Jandarmeriei şi dus la Secţia 3 Poliţie, urmând să fiecercetat pentru tulburarea liniştii publice.

PreşedinteleSindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, filiala 1 Constanţa, RemusMacovei, a declarat că Vasile Teofil nu este membru de sindicat.

Prefectuljudeţului, Claudiu Palaz, a spus că bărbatul este angajat al PrimărieiConstanţa. Palaz a precizat, la întâlnirea pe care a avut-o cu o delegaţie acadrelor militare în rezervă, că Vasile Teofil, în vârstă de 57 de ani, esteangajat al Primăriei Constanţa, fiind referent în cadrul Serviciului rutier şide ordine publică. Claudiu Palaz susţine că avea informaţii cu câteva oreînainte de începerea mitingului că se încearcă crearea unor tensiuni întreforţele de ordine şi protestatari. „Aveam informaţii că se încearcă creareaunor tensiuni în cadrul mitingului. Nu am cum să tolerez dezordinea, iar ceeace s-a întâmplat mi s-a părut o provocare”, a spus prefectul, susţinând căbărbatul respectiv ar fi fost pus să facă scandal, dar că nu ştie de către cine.

Mesajul militarilorpentru Guvern

Încadrul întâlnirii cu prefectul, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizatefiliala 1 Constanţa, Remus Macovei, a spus că există o nemulţumire în rândulcadrelor militare în rezervă şi în retragere legată de recalcularea pensiilormilitarilor. „Vă rog să-i transmiteţi premierului că există o puternicănemulţumire în rândul cadrelor militare în rezervă şi în retragere, iar dacă nuse vor lua măsuri, situaţia poate scăpa de sub control. Se pot găsi soluţiicare să pună lucrurile în ordine, nimeni nu poate accepta să i se ia dinbuzunar jumătate din pensie fără nici o justificare”, a spus Remus Macovei.

Aproximativ400 de cadre în rezervă din MApN, MAI, SRI şi SPP au protestat, ieri, începândcu ora 10.00, în faţa Prefecturii Constanţa, faţă de decizia Guvernului deracalculare a pensiilor militarilor. Protestatarii au scandat „Jos Băsescu”, „Armatavrea dreptate, onoare, demnitate”, „Hoţii”, „Jos Guvernul mincinos”.

Vor să protesteze şila Cotroceni

MembriiSindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) urmează să participe, în24 ianuarie, la un marş de protest în Bucureşti, scopul fiind de a manifestaîmpotriva faptului că instituţiile în cadrul cărora şi-au desfăşuratactivitatea - MApN, MAI, SRI - refuză să aplice hotărârile ICCJ. „Vom protesta pentrufaptul că instituţiile cărora de fapt le aparţinem nu aplică hotărârile ICCJ şiau început să trimită ilegal banii de pensii, în absenţa unor decizii”, adeclarat, pentru Mediafax, vicepreşedintele Sindicatului Cadrelor MilitareDisponibilizate, colonelul (r.) Valeriu Pricină. El a explicat că va fi un marşde protest care se va desfăşura la 24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor.Colonelul Pricină a mai spus că au început demersurile pentru obţinerea deautorizaţii din partea Primăriei. "Traseul urmează să fie definitivat.Ideea ar fi de a pleca din zona Palatului Victoria, unde vom depune un primdocument de protest, vom merge apoi la MAI, MApN şi SRI", a spus Pricină,adăugând că un alt punct la care protestatarii doresc să ajungă este PalatulCotroceni, dacă vor primi autorizaţie.

Proces comun contraHG 735/2010

Sutede militari pensionari din Arad, dar şi cadre disponibilizate s-au întrunit,ieri, pentru a costitui un grup de jurişti în vederea iniţierii unui procescomun pentru suspendarea aplicării HG 735/2010, ei anunţând şi viitoare acţiunide protest, transmite corespondentul Mediafax.

Aproximativ300 de membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) Arads-au întrunit la Casa de Cultură a Sindicatelor, anunţând un proces comun custatul şi acţiuni de protest în stradă.

Potrivitvicepreşedintelui SCMD Arad, Vasile Arion, 1.200 de militari pensionari dinjudeţ vor fi reprezentaţi într-un proces comun. "Am constituit grupul dejurişti care va iniţia acţiunea în instanţă, prin care cerem suspendarea HG735/2010 până la anularea ei. Există deja o sentinţă definitivă de suspendare aacestei Hotărâri de Guvern, în urma unui proces deschis de colegii din Cluj,însă actualii guvernanţi nu o aplică, astfel că singura soluţie este ca întoate judeţele să pornim procese", a spus Arion.

Potrivitsursei citate, în următoarele zile se va stabili şi un calendar al acţiunilorde protest care vor avea loc în judeţ. "Vom ieşi în stradă şi vom protestafaţă de faptul că instituţiile statului refuză aplicarea unor sentinţe care auputere de lege. Avem colegi care după recalculare au pierdut la pensie 1.500 delei", a spus Arion.

Băsescu, Ponta,Antonescu şi Constantin, aşteptaţi la Focşani

PreşedinteleConsiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a anunţat, ieri, că preşedinteleTraian Băsescu va participa la manifestările organizate la Focşani, în 24ianuarie, cu prilejul sărbătoririi a 152 de ani de la Unirea PrincipatelorRomâne, transmite corespondentul Mediafax. Marian Oprişan a precizat că lamanifestările de la Focşani va participa şi preşedintele Partidului SocialDemocrat, Victor Ponta. De asemenea, administraţia judeţeană a mai trimisinvitaţii premierului Emil Boc, tuturor miniştrilor din Guvern, precum şiliderului Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, şi preşedinteluiPartidului Conservator, Daniel Constantin. Potrivit unor surse, dintre cei treilideri ai opoziţiei, Victor Ponta şi Crin Antonescu vor participa cu siguranţă.Preşedintele PC încă nu s-a hotărât unde să meargă – la Iaşi sau la Focşani.

LaFocşani, manifestările dedicate aniversării a 152 de ani de la UnireaPrincipatelor Române se vor desfăşura în Piaţa Teatrului "Maior GheorghePastia", unde discursurile oficialităţilor vor fi urmate de Hora Unirii,în care se vor prinde participanţii la manifestări.

PreşedinteleTraian Băsescu este aşteptat în 24 ianuarie şi la Iaşi. Primarul capitaleimoldave, Gheorghe Nichita, a anunţat, joia trecută, că preşedintele TraianBăsescu şi liderul PSD Victor Ponta vor fi prezenţi în 24 ianuarie la Iaşi,pentru a participa la manifestările dedicate Zilei Unirii care vor fiorganizate în oraş.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-03-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DUMITRU IUGA
20 Ian 2011

Cu niste exceptii care confirma regula, domnilor tovarasi rezervisti, nu ati avut niciodata onoare si demnitate! Priviti-va in oglinda si intrebati-va daca nu cumva ati aparat cu arma in mana, fara sa cracniti, criminalul regim comunist! ... Nu tara, nu poporul roman de la care pretindeti acum bani cat mai multi, onoare si demnitate ... Sa traiti tovarasi!
Random imageUltimele stiri

loading...