2019-01-24 04:46


Pentru prima dată în istoria Armatei României un pilot de supersonice devine şef al SMG

 |  16:21
Pentru prima dată în istoria Armatei României un pilot de supersonice devine şef al SMG

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a declarat, marţi, căpentru prima dată în istoria recentă a Armatei României un pilot de avioanesupersonice de luptă preia cea mai înaltă demnitate militară, cea de şef alStatului Major General.

"Îi urez succes domnuluigeneral Ştefan Dănilă, în misiunea nobilă şi dificilă, în acelaşi timp,pe care o primeşte astăzi. Este şi un moment cu semnificaţii aparte, întrucâtpentru prima dată în istoria recentă a Armatei României, un pilot de avioanesupersonice de luptă preia cea mai înaltă demnitate militară", a declaratOprea la ceremonia de predare-primire a şefiei SMG şi a drapelului de luptă alSMG.

El a mai spus că Statul Major General reprezintă "creierul şi inimaArmatei Române" şi că acest organism trebuie să funcţioneze ca un mecanismeficient şi profesionist.

De asemenea, Oprea a afirmat că mandatului fostului şef alSMG, amiralul Gheorghe Marin, a fost marcat de transformări, evoluţiiimportante, provocări şi încercări în mediul de securitate internaţional.

"În următoarea perioadă,Statul Major General trebuie să acţioneze ferm pentru îndeplinireaangajamentelor militare asumate de ţara noastră în cadrul NATO, UniuniiEuropene şi celorlalte organizaţii şi organisme internaţionale, adaptareacadrului legislativ pentru afirmarea intereselor militare ale României încadrul comunităţii europene şi euroatlantice, pentru continuarea procesului detransformare a Armatei şi dezvoltarea capacităţii de decizie şi acţiune aorganismului militar. Anul 2011trebuie privit cu încredere. Pentru a ne îndeplini obiectivele propuse trebuiesă lucrăm în echipă, să abordăm cu curaj şi realism sarcinile ce revininstitutiei noastre şi să dovedim că suntem adevăraţi profesionişti în tot ceeace facem", a mai arătat ministrul.

Amiralul Gheorghe Marin i-apredat generalului Ştefan Dănilă comandaSMG şi drapelul de luptă, ultimul îngenunchind şi sărutând steagul.

La ceremonial au mai participat, printre alţii, fostul şefal SMG, Mircea Chelaru, şefii SIE şi SRI, Răzvan Mihai Ungureanu şi GeorgeMaior, procurorul general Laura Codruţa Kovesi şi fostul ministru al Apărării,preşedinte al Comisiei de Apărare din Senat, Teodor Meleşcanu


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-07-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


UNMEDICMILITAR
29 Dec 2010

Ne reintoarcem la vremuri care ar fi trebuit sa fie de mult apuse: un grad inferior comanda grade superioare! si asta de dragul respectarii unui algoritm. Clamez situatia nu persoana. Oricum succes aviatorului, sper sa nu fie prea multi nori de jur imprejur! Ca ape si furtuni au fost destule si pentru prea mult timp!
Random imageUltimele stiri

loading...