2019-01-23 18:09


PERCHEZIŢII. A apărut un prim NUME de SUSPECT în dosarul ”Diplome de licenţă fără studii”

 |  16:22
PERCHEZIŢII. A apărut un prim NUME de SUSPECT în dosarul ”Diplome de licenţă fără studii”

Un medic timişorean, cadru universitar la Universitatea ”Vasile Goldiş” din Arad, vizat în dosarul ”Diplome de licenţă fără studii”, a fost dus la audieri la Arad în jurul orei 15.00. Anchetatorii au găsit în locuinţa lui Emil Urtilă, şi la clinica acestuia, suma de 200.000 de euro şi liste cu numele unor studenţi, scrie news.ro.

Procurori ai Parchetului instanţei supreme au făcut, miercuri, peste 100 de percheziţii la cadre didactice şi studenţi de la Universităţile "Vasile Goldiş" şi "Aurel Vlaicu" din Arad, suspectaţi de fapte de corupţie într-un dosar denumit generic ”Diplome de licenţă fără studii”.

Parchetul instanţei supreme precizează că în aceste instituţii de învăţământ superior s-au constituit reţele infracţionale din care făceau parte cadre didactice, secretare sau informaticieni, dar şi foşti absolvenţi care intermediau traseul banilor de la student la profesor, în vederea promovării frauduloase a examenelor de către studenţi.

Astfel, promovau examenele, în schimbul banilor, studenţi străini care nu cunosc limba română şi care primeau de la profesori răspunsurile corecte la testele grilă. Mai mult, ei cumpărau direct de la profesori lucrări de licenţă gata elaborate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-26
Citeste si:
Ce reacții au avut cele două UNIVERSITĂȚI din Arad vizate în dosarul „DIPLOME de licență fără studii”
Dosarul "Diplome de LICENȚĂ fără studii". Percheziții la profesori și studenți de la universitățile "Aurel VLAICU" și "Vasile GOLDIȘ" din ARAD

TAGURI: diplome, universitate, perchezitii, licenta, studii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


UN ROMAN CARE A VOTAT
27 Iul 2017

Toata lumea stie vrei sa ai diploma platesti. Nu trebuie sa muncesti. Cine are bani nu trebuie sa stie nici sa scrie. Poti sa ai diploma si de doctorat. Fara sa citesti . Suntem in Romania si se poate obtine orice cu bani. Stiu multi romi care nu stiu sa citeasca si au obtinut permis auto...Deci cu bani poti face orice in Romania...Multumim celor care au dat jos sistemul comunist...Poti sa faci orice fara munca bre...
Random imageUltimele stiri

loading...