2018-10-19 02:08


Percheziţii în trei judeţe într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 3,5 milioane de lei

 |  10:07
Percheziţii în trei judeţe într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 3,5 milioane de lei

IGPR a anunţat, într-un comunicat de presă, că polițiștii desfăşoară, joi dimineaţa, mai multe percheziții în Timiș, Caraș-Severin și Brașov la persoane suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

Potrivit sursei citate, „în perioada 2010-2013, trei persoane, administratori și contabili ai unei societăți comerciale din Timișoara, în complicitate cu reprezentanții legali de la 89 de firme, ar fi pus la punct un circuit infracțional evazionist, constând în eludarea obligațiilor fiscale, bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în care sunt angrenate aceste societăți comerciale controlate de către ei, în mod direct sau prin persoane interpuse”.

Anchetatorii susţin că aceștia ar fi emis, în numele unei societăți comerciale, mai multe facturi fiscale, care ar fi fost înregistrate în contabilitatea firmelor controlate sau cu reprezentanții cărora aveau o înțelegere.

"Facturile erau emise în baza unor operațiuni comerciale fictive, reprezentând o varietate mare de cheltuieli cu achiziția și livrarea de diverse materiale, cum ar fi: pulberi incendiu, stingătoare, materiale de construcții, gherete, cameră supraveghere, pantaloni, cizme, salopete, ușă intrare, zahăr, făină, detergent, obiecte de papetărie (în funcție de obiectul de activitate al societății care își înregistrează în contabilitate aceste facturi), precum și prestarea de servicii, cum ar fi: instalații sanitare, electrice, reparații și amenajări interioare, curățenie sediu, service IT, consiliere fonduri nerambursabile, pentru care au diminuat artificial impozitul pe profit și TVA", se arată în comunicatul IGPR.

Anchetatorii susţin că bugetul general consolidat a fost prejudiciat cu 3.574.657 de lei.

La percheziții, desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, participă și polițiști de la inspectoratele de poliție județene Caraș-Severin, Brașov și Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-17

TAGURI: perchezitii, trei, judet, dosar, evaziune, prejudiciu, 3, 5, milion, lei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...