2018-12-15 18:32


Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul IT. Prejudiciul - 35 milioane euro

 |  07:47
Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul IT. Prejudiciul - 35 milioane euro

Poliţiştii desfăşoară, miercuri dimineaţă, mai multe percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul prestării de servicii de monitorizare prin GPS, în care sunt implicate companii din IT. Prejudiciul în acest caz este estimat la aproximativ 35 de milioane de euro.

Poliţia Română a precizat, într-un comunicat de presă, că poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din IGPR, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, fac 24 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, pentru destructurarea a două reţele infracţionale specializate în evaziune fiscală în domeniul prestării de servicii de monitorizare prin GPS şi IT, la acţiune participând 80 de poliţişti.

Sursa citată a mai menţionat că în circuitele infracţionale sunt implicate două mari companii care desfăşoară activităţi în domeniile vizate şi care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive cu alte şase societăţi comerciale din România şi trei firme străine.

Astfel, în perioada 2008-2012, bugetul statului a fost prejudiciat cu aproximativ 35 de milioane de euro.

Potrivit Poliţiei Române, vor fi puse în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie duse la audieri.

Surse din Poliţie, citate de Mediafax, au precizat, că sunt vizate societăţile RHS, Compasi, Rom Soft şi Scop Computers.

Dosarul penal este instrumentat de poliţişti sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-06

TAGURI: perchezitie, dosar, evaziune, fiscala, domeniu, it, prejudiciu, 35, milioane, euro, monitorizare, gps
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...