2018-12-19 05:31


Percheziţii într-un dosar de evaziune prin organizarea de concursuri şcolare. Prejudiciul - 3,14 milioane euro

 |  09:13
Percheziţii într-un dosar de evaziune prin organizarea de concursuri şcolare. Prejudiciul - 3,14 milioane euro

Poliţia Română a anunţat că peste 200 de poliţişti bucureşteni fac, marţi dimineaţă, mai multe percheziţii în Capitală şi şapte judeţe, la suspecţi de evaziune fiscală prin organizarea de concursuri şcolare. Prejudiciul produs bugetului în acest caz este estimat la 3,14 milioane de euro.

Potrivit sursei citate, organizatori de concursuri şcolare şi-au însuşit fondurile colectate din taxele de participare, nu au reţinut şi vărsat la bugetul de stat impozitele cu reţinere la sursă şi au înregistrat în contabilitatea fundaţiilor cheltuieli fictive.

Prejudiciul produs prin săvârşirea infracţiunilor este estimat la 3,14 milioane de euro.

Poliţia Română a mai anunţat că în acest dosar având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare şi conflict de interese, 80 de percheziţii sunt efectuate de 210 poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Argeş, Ilfov, Constanţa, Giurgiu, Maramureş, Sibiu şi Buzău.

Peste 30 de percheziţii vizează şcoli, printre care colegiile naţionale "Mihai Viteazul", "Spiru Haret" şi "Aurel Vlaicu", Liceul Teoretic "Ştefan Odobleja" şi Colegiul Tehnic "Constantin Brâncuşi", au precizat surse din Poliţie pentru Mediafax.

Restul percheziţiilor vizează fundaţii, asociaţii şi persoane fizice, printre care revista Arhimede, care organizează concursuri şcolare, şi pe redactorul-şef al acesteia Petruş Alexandrescu.

Potrivit poliţiştilor, în cauză au fost emise 48 de mandate de aducere pe numele mai multor persoane, ce urmează să fie audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 4, în vederea continuării cercetărilor.

Activităţile au fost desfăşurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-19

TAGURI: perchezitie, dosar, evaziune, organizeaza, concursuri, scolare, prejudiciu, 3, 14, milioane, euro
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...