2018-12-11 15:34


Percheziţii într-un dosar de tăiere ilegală de arbori. Prejudiciul - 4 milioane euro

 |  08:43
Percheziţii într-un dosar de tăiere ilegală de arbori. Prejudiciul - 4 milioane euro

Mai mulţi polițiști, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, efectuează, luni dimineaţa, mai multe percheziţii într-un dosar care vizează săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, tăiere ilegală de arbori, spălare de bani, abuz în serviciu și fals material în înscrisuri sub semnătură privată. Prejudiciul produs în acest caz prin activitatea infracțională este estimat la patru milioane de euro.

IPJ Argeş a anunţat, într-un comunicat de presă, că percheziţiile au loc la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, pentru probarea activității infracționale a 29 de persoane fizice și șapte societăți comerciale.

"Persoanele sunt bănuite că, în perioada anilor 2008 — 2012, ar fi tăiat ilegal aproximativ 30.000 de metri cubi de material, cu ajutorul unor angajați din cadrul ocoalelor silvice private și de stat, iar ulterior ar fi transportat, prelucrat și comercializat importante cantități de material lemnos fără a înregistra în contabilitate toate aceste operațiuni. Tot în aceeași perioadă, în vederea disimulării provenienței sumelor de bani obținute din săvârșirea de infracțiuni, persoanele au introdus sumele de bani într-un circuit financiar prin achiziția de bunuri imobile și mobile", a precizat IPJ Argeș.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-17

TAGURI: perchezitie, dosar, taiere, ilegala, arbori, prejudiciu, 4, milion, euro
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...