2018-12-11 18:17


Percheziţii la firme suspectate de evaziune după ce au vândut mari cantităţi de vin fără a înregistra operaţiunile comerciale în contabilitate

 |  11:27
Percheziţii la firme suspectate de evaziune după ce au vândut mari cantităţi de vin fără a înregistra operaţiunile comerciale în contabilitate

Poliţiştii efectuează, joi, mai multe percheziţii, în cinci judeţe, la firme şi persoane suspectate de evaziune fiscală, după ce au vândut mari cantităţi de vin de masă, fără a înregistra operaţiunile comerciale în contabilitate. Potrivit cercetărilor, vinul era obţinut din amestec de alcool, arome şi coloranţi.

Percheziţiile sunt efectuate în judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Iaşi, Prahova, Teleorman şi Vrancea, 15 fiind la sediile unor societăţi comerciale şi 17 la locuinţele persoanelor suspectate de evaziune fiscală în domeniul producţiei şi comercializării de băuturi alcoolice.

"Din primele cercetări a rezultat că, în perioada 2014-2015, cei în cauză ar fi comercializat importante cantităţi de vin de masă, fără a înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor administrate toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale", a precizat Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor a rezultat că reprezentanţii firmelor nu ar fi înregistrat documente de evidenţă contabilă pentru cantităţile de vin produse şi vândute, marfa fiind livrată pe bază de avize de însoţire care erau emise doar pentru a justifica provenienţa pe timpul transportului.

Prejudiciul produs în acest caz este estimat la aproximativ 300.000 de lei.

"Avizele de însoţire ar fi fost distruse de cei în cauză, imediat după efectuarea transportului către clienţi, fiind emise facturi doar către o mică parte dintre aceştia şi la intervale de timp foarte mari (tot ca o justificare a provenienţei în cazul unor posibile controale)", a precizat Poliţia Română.

Anchetatorii au mai stabilit în urma cercetărilor că vinul nu ar fi fost obţinut în mod natural, ci prin diferite amestecuri de arome, coloranţi şi alcool, concentraţia alcoolică fiind mai mare de 9%.

"Vinurile au fost testate la mai multe laboratoare din ţară, în baza analizelor izotopice constatându-se că produsul nu este conform, în sensul că s-a constatat prezenţa etanolului provenit dintr-o altă sursă decât cea obţinută din fermentaţia naturală a mustului din struguri, iar concentraţia alcoolică este mai mare de 9%", a menţionat Poliţia Română.

Dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală este instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Prahova.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-07

TAGURI: perchezitie, firma, suspectat, evaziune, vinde, mare, cantitate, vin, fara, inregistreaza, operatiune, comerciala, contabilitate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...