2018-12-17 09:42


Percheziţii la reprezentanţii unei firme suspectaţi de evaziune fiscală cu prejudiciu de 130.000 euro

 |  10:35
Percheziţii la reprezentanţii unei firme suspectaţi de evaziune fiscală cu prejudiciu de 130.000 euro

Poliţiştii români şi reprezentanţi ai Oficiului Fiscal din Bonn, Germania, efectuează, miercuri dimineaţă, mai multe percheziţii în Bucureşti şi Giurgiu, la reprezentanţii unei firme suspectaţi de evaziune. Aceştia sutn acuzaţi că au importat 50 de autoturisme de lux, dar nu le-au adus în România, maşinile fiind vândute în state din UE.

Oamenii legii urmează să audieze două persoane în acest caz, pe numele acestora fiind emise mandate de aducere.

"Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 - 2014, persoanele bănuite ar fi importat în numele societăţii româneşti peste 50 de autoturisme de lux, fără ca aceastea să ajungă în realitate şi să fie înmatriculate în România, maşinile în cauză fiind vândute direct în Uniunea Europeană (preponderent Germania), pentru a beneficia de preţul redus obţinut prin neaplicarea taxei pe valoarea adăugată", a precizat Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au afirmat, că prejudiciul estimat de autorităţile germane se ridică la 130.000 de euro.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, împreună cu reprezentanţi ai Oficiului Fiscal Bonn - Germania, în virtutea cooperării judiciare internaţionale, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti.

De asemenea, la percheziţii participă şi luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi poliţiştii Institutului Naţional de Criminalistică din Poliţia Română.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-27

TAGURI: perchezitie, reprezentant, firma, suspect, evaziune, fiscala, prejudiciu, 130000, euro
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...