2019-02-21 22:15


Percheziții la UMF "Carol Davila" din București, mai mulți profesori sunt acuzați de CORUPȚIE

 |  11:25
Percheziții la UMF "Carol Davila" din București, mai mulți profesori sunt acuzați de CORUPȚIE

Procurorii Parchetului General și ofițeri ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR efectuează, luni, 13 percheziții domiciliare în campusul Universității de Medicină "Carol Davila" din București, la birourile și cabinetele unor cadre didactice, precum și la domiciliile acestora, cercetate sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție.

„Din actele de urmărire penală administrate rezultă că mai multe cadre didactice din cadrul unității de învățământ superior desfășoară activități ilegale constând în pretinderea și primirea unor foloase materiale necuvenite cu ocazia organizării și susținerii examenelor semestriale/anuale la diferite discipline de către studenți și/sau cu ocazia susținerii examenelor de admitere, licență sau acordare a gradației de merit sau a funcțiilor didactice. Totodată, din probatoriul administrat a rezultat că în cursul anului școlar unii profesori universitari organizează 'meditații' la disciplinele la care sunt titulari, context în care sunt abordate și furnizate studenților subiectele de examen", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Reprezentanți ai Parchetului General au declarat că perchezițiile au loc în campusul Universității de Medicină "Carol Davila" din București, precum și la domiciliile unor profesori.

Polițiștii vor pune în aplicare cinci mandate de aducere a persoanelor vizate, în vederea audierii acestora și dispunerii de măsuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-03

TAGURI: umf carol davila bucuresti, perchezitii, parchet, procuror, profesor, coruptie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...