2017-01-21 17:41

EVENIMENT


Percheziţii DNA la locuinţa fostului secretar de stat Ioan Andreica şi la o firmă unde este asociat

 |  17:48
Percheziţii DNA la locuinţa fostului secretar de stat Ioan Andreica şi la o firmă unde este asociat
ReprezentanţiiDNA au făcut, joi, percheziţii la locuinţa din Bistriţa a fostului secretar destat în MDRT Ioan Andreica şi la sediul unei firme la care el este asociat,Andreica spunând că a fost informat telefonic despre aceste percheziţii, însănu i s-a spus pentru ce este cercetat.

Omulde afaceri Ioan Andreica (PDL) a declarat joi că ofiţeri din cadrul DNABucureşti au făcut, joi dimineaţă, percheziţii la el acasă şi la sediul firmeiSC Euroland SA Bistriţa, la care este acţionar, însă nu l-au informat pentru ceeste cercetat.

"Nusunt în localitate. Sunt la Bucureşti. M-au sunat de la DNA Bucureşti şi mi-auspus că vor să intre la mine acasă şi să facă o percheziţie şi, pentru că nueram acasă, le-am dat voie să spargă încuietoarea, am trimis acolo un avocat şiatât. Nu mi-au spus la telefon pentru ce sunt cercetat. Au mai făcut opercheziţie şi la sediul firmei SC Euroland SA Bistriţa, unde sunt acţionar.Dacă ştiam că vin cei de la DNA, nu aş fi plecat din Bistriţa, i-aş fi aşteptatacasă", a declarat Ioan Andreica.

Întrebatdacă au vreo legătură percheziţiile de joi cu plecarea sa din MinisterulDezvoltării Regionale şi Turismului, Andreica a spus că între cele douăsituaţii nu există nicio legătură.

"Eum-am retras din MDRT şi nu mai sunt nici în prima linie politică. Mă ocup deafacerile mele. Nu are nicio legătură plecarea mea din minister cu ce seîntâmplă acum. Nu e plăcut să fii cercetat de DNA, dar asta este. Eu nu ştiu săfi făcut greşeli, am lucrat corect", a declarat Andreica.

IoanAndreica a demisionat din funcţia de secretar de stat în MDRT în lunaseptembrie a anului trecut, fiind acuzat că ar fi favorizat primarii PSD şi PNLîn ce priveşte proiectele finanţate de minister. Andreica a negat toateacuzaţiile şi a spus că, cel puţin în privinţa proiectelor privind alimentărilecu apă, primarii PDL au primit de două ori mai mulţi bani decât ceilalţi.

Andreicaa mai deţinut funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, unde,de asemenea, a ocupat timp de aproape doi ani o poziţie de demnitate publică.

"Credcă ajung patru ani, doi într-o parte, doi în alta. E ca un mandat complet. Evremea să fac şi altceva", declara el la vremea respectivă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-08-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image