2017-01-21 02:11

EVENIMENT


Percheziţii în Capitală, în casele unor persoane suspectate că au obţinut credite cu acte false

 |  15:10
Percheziţii în Capitală, în casele unor persoane suspectate că au obţinut credite cu acte false
Poliţiştiişi procurorii DIICOT, cu sprijinul jandarmilor, au făcut joi dimineaţă nouăpercheziţii în Capitală, la locuinţele unor persoane suspectate că au obţinutcredite în valoare de peste 500.000 de euro cu acte false, informează PoliţiaRomână.

Potrivitsursei citate, poliţişti ai Serviciului de Combatere a Finanţării Terorismuluişi Spălării Banilor din cadrul Direcţiei de Combatere a CriminalităţiiOrganizate – IGPR, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Structura Centrală,fac cercetări cu privire la o grupare infracţională, ai cărei membri suntacuzaţi de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals înînscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, spălare de bani şi de iniţieresau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinireasub orice formă a unui astfel de grup.

Dininvestigaţii a reieşit că suspecţii, organizaţi într-un grup infracţional, auindus în eroare funcţionari bancari şi au obţinut credite în baza unordocumente falsificate. În realitate, nici una dintre persoanele care au luatcredite sau au încercat să obţină un credit nu erau angajate ale societăţilorcomerciale în numele cărora au fost emise documentele privind veniturilerealizate. Astfel, suspecţii ar fi obţinut credite în cuantum de 485.540 delei, 219.126 franci elveţieni şi 497.390 de euro.

Joidimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a CriminalităţiiOrganizate, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, audesfăşurat, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de TribunalulBucureşti, precum şi a ordonanţelor de delegare emise de DIICOT – StructuraCentrală,nouă percheziţii domiciliare în Capitală. Totodată, au fost puseîn executare opt mandate de aducere. În locuinţele suspecţilor au fost găsiteacte ale unor societăţi comerciale, contracte de credit, formulare în alb aleunor adeverinţe de venit ori pentru indemnizaţii pentru creşterea copilului. Încauză, cercetările sunt continuate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-05-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image