2017-01-18 22:49

EVENIMENT


Percheziţii şi reţineri în cazul BMW-ului ars pe Bulevardul Basarabia. Suspecţi “săltaţi” în cazul incendierii a doi tineri

 |  19:09
Percheziţii şi reţineri în cazul BMW-ului ars pe Bulevardul Basarabia. Suspecţi “săltaţi” în cazul incendierii a doi tineri

Mai multe persoane au fost ridicate,ieri-dimineaţă, de la domiciliile lor, în urma unei ample acţiuni derulate de cătreofiţerii Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei. Cele 13 persoane aufost reţinute în vederea audierii, în dosarul privind incendierea unuiautoturism BMW, la mijlocul lunii februarie, pe Bulevardul Basarabia din Bucureşti.În acest caz, anchetatorii derulează investigaţii sub aspectul săvârşiriiinfracţiunii de tentativă de omor, având în vedere că în autoturismul incendiatse aflau blocate două persoane.

Ieri-dimineaţă, poliţiştii ServiciuluiOmoruri din Bucureşti au efectuat zece descinderi, urmate de percheziţiidomiciliare, în urma cărora au fost puse în executare 13 mandate de aducere, încazul autoturismului incendiat în luna februarie, cu cocteiluri Molotov,incident în urma căruia două persoane au fost rănite. Potrivit anchetatorilor,la ampla acţiune au participat atât poliţişti, cât şi trupe speciale din cadrulPoliţiei Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă TribunalulBucureşti. Cele 13 persoane ridicate în urma percheziţiilor urmează să fieaudiate, dosarul vizând o tentativă de omor, iar anchetatorii iau în calculipoteza unei răzbunări.

Arşi de vii

În noaptea de 12 spre 13 februarie2011, doi tineri din Capitală au fost incendiaţi în propria maşină. Câţiva martori ai incidentului le-au declarat anchetatorilorcăautoturismul victimelor ar fi fost blocat pe Bulevardul Basarabia de alte maşini.După care, o persoană neidentificată a aruncat în automobilul tinerilor o sticlăinflamabilă. Pompierii au intervenit imediat. Reprezentanţii Inspectoratuluipentru Situaţii de Urgenţă au precizat că au fost solicitaţi să intervină pentrustingerea incendiului unui autoturism. “Când am ajuns, ardea cu flacără deschisă.Victimele nu erau în autoturism. Erau afară", au precizat pompierii.

Ocupanţii autoturismului, doi tineri învârstă de 23, respectiv 27 de ani, au fost transportaţi imediat cu două ambulanţela Spitalul Clinic de Arşi, unde au primit îngrijiri medicale. Potrivitmedicului Călin Ciuntu, purtător de cuvânt al respectivei unităţi spitaliceşti,unul dintre pacienţi prezenta arsuri pe aproximativ 30 la sută din suprafaţacorpului, dar şi arsuri la căile aeriene superioare. Al doilea pacient s-aprezentat la spital cu arsuri pe 11 la sută dinsuprafaţa corpului şi la căile aeriene superioare, au precizat medicii.

Zeceatacatori cu bâte şi sticle incendiare

Cazul a fost preluat de către ofiţeriiServiciului Omoruri al Poliţiei Capitalei, întrucât atât din relatărilemartorilor, dar şi din probele ridicate de la faţa locului, a rezultat căincendierea a avut loc în urma unei răfuieli, iar intenţia atacatorilor a fostaceea de a-i ucide pe cei doi ocupanţi ai autoturismului. Unul dintre martoriiaudiaţi în cauză a precizat, imediat după producerea incidentului, că aobservant un grup format din 9-10 persoane, înarmate cu bâte, care au coborâtdin două maşini ce au blocat, practic, drumul autoturismului BMW. Martorul maipovesteşte că a observat doi oameni alergând, având hainele cuprinse de flăcări,pe care încercau cu disperare să lestingă. Acest fapt este confirmat şi de alte persoane, locatari ai blocurilordin zonă, care, alertaţi de strigăte, au ieşit în stradă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-20

Mai multe imagini:
Percheziţii şi reţineri în cazul BMW-ului ars pe Bulevardul Basarabia. Suspecţi “săltaţi” în cazul incendierii a doi tineri
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image