2017-01-21 19:32

EVENIMENT


Persoane ridicate în cadrul operaţiunii de la punctele de frontiere, aduse la Bucureşti cu elicoptere şi maşini

 |  09:07
Persoane ridicate în cadrul operaţiunii de la punctele de frontiere, aduse la Bucureşti cu elicoptere şi maşini

Persoane ridicate încadrul operaţiunii de la punctele de frontiere din vestul ţării vor fi aduse,la Bucureşti, cu elicoptere şi maşini, pentru a fi audiate de procuroriiDirecţiei Naţionale Anticorupţie, interogatoriile urmând să înceapă după ora14.00.

În cadrul acesteiample anchete sunt vizate aproximativ o sută de persoane, între care figureazăofiţeri de poliţie judiciară, politişti şi vameşi, precizeazăsurse judiciare.

Marţi dimineaţă s-au făcut descinderi în punctele de vamăStamora Moraviţa, Deta, Cruceni şi Naidăş.

În jur de 1.000 de forţe de ordine participă, marţi dimineaţă, la celepeste 70 de descinderi coordonate de ofiţeri Direcţiei Generale Anticorupţie(DGA) şi procurori DNA.

De asemenea, se fac percheziţii şi la locuinţele unorpoliţişti, vameşi şi traficanţi de ţigări, în judeţele Argeş, Galaţi, Olt,Ilfov, Maramureş, Suceava, Dolj, Giurgiu, Timiş şi Dâmboviţa, precum şi înCapitală, precizează surse poliţieneşti.

, la locuinţele şi la locurile demuncă ale unor vameşi şi poliţişti de frontieră din zona de vest a ţării într-oamplă anchetă coordonată de DNA privind corupţia la frontieră, persoanelevizate urmând să fie aduse la Bucureşti pentru audieri

Operaţiunea de marţi de la vămile din vestul ţării vine înurma descinderilor şi arestărilor a 59 de persoane implicate în corupţie şicontrabandă cu ţigări de la la punctul de frontieră Siret.

Potrivit magistraţilor, luarea de mită de la PTF Siret nueste sporadică, accidentală, ci este un proces coordonat, organizat ierarhic încare fiecare îşi are rolul stabilit, îşi cunoaşte şi îşi asumă riscul şitotodată îşi primeşte recompensa în măsura contribuţiei la comiterea faptei.

Procurorii DNA susţin, în cazul de la Siret, că inculpaţiiau comis, în concurs, infracţiuni grave, prima, o infracţiune de crimăorganizată, fiind o pluralitate constituită cu un număr mare de autori, iarcealaltă, o infracţiune continuată, de corupţie cu un număr foarte mare de actemateriale. Altfel spus, există nu numai infracţiuni grave, ci şi cauze deagravare.

În acest context, lipsa unei reacţii prompte, viguroase ainstituţiilor statului faţă de astfel de fapte grave - care nu sunt incidenteizolate, minore, ci fapte care subminează interesele publice - generează unsentiment de insecuritate, de extinsă nemulţumire socială şi poate fi perceputăde cetăţeni ca un act de complicitate, de sfidare, ca o tolerare a unor astfelde comportamente, a reţelelor de crimă organizată, a folosirii autorităţilorpublice pentru îmbogăţiri spectaculoase, frauduloase, peste noapte, afirmă procuroriiDirecţiei Naţionale Anticorupţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image