2018-12-10 04:06


Personalul auxiliar din instanțe și parchete protestează la Ministerul Justiţiei

 |  12:56
Personalul auxiliar din instanțe și parchete protestează la Ministerul Justiţiei

Personalul auxiliar din instanțe și parchete afiliat Federației Naționale Sindicale "Projust" protestează, vineri, în fața Ministerului Justiției. Printre nemulţumirile acestora se numără salarizarea şi lipsa de personal.

Potrivit preşedintelui executiv al "Projust", Răducu Petcu, alte nemulțumiri sunt lipsa unui statut al personalului auxiliar din instanțe și parchete și dialogul cu ministrul Justiției.

"Ministrul Justiției într-un an de zile s-a întâlnit o singură dată cu personalul auxiliar din instanțe și parchete. În tot mandatul nu a adus nicio îmbunătățire acestor persoane, mai rău, în Parlament a retras statutul personalului înaintat spre adoptare (...), a trecut de o Cameră, iar la a doua Cameră, la votul final, Ministerul Justiției a venit și a spus că își retrage proiectul, că nu-l mai susține", a precizat Răducu Petcu, potrivit Agerpres.

Acesta a mai spus că un statut al personalului auxiliar ar fi rezolvat probleme precum plata orelor suplimentare, lipsa de personal, condițiile de muncă și salarizarea.

"Avem personalul conex, grefieri-arhivari, grefieri-registratori, cu salariu minim pe economie. Spre exemplu, un grefier-arhivar are în mână undeva la 1.500 de lei, nu mai spun de aprozi, șoferi, agenți procedurali, care au salariul minim pe economie", a completat Răducu Petcu.

Aproximativ 600 de persoane participă la protestul din faţa Ministerului Justiţiei. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-07

TAGURI: personal, auxiliar, instanta, parchete, protesteaza, minister, justitie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...