2018-12-12 06:04


Pescador bulgăresc prins la braconaj în zona exclusivă a României | VEZI VIDEO

 |  18:46
Pescador bulgăresc prins la braconaj în zona exclusivă a României  | VEZI VIDEO

Un pescador bulgăresc a fost prins lapescuit de calcan în zona economică exclusivă a României. Când a fost oprit,pescadorul apucase să pescuiască 23 de calcani şi să lanseze la apă mai multeplase de pescuit. Cei zece membri ai pescadorului au fost duşi pentru audierila Mangalia. Ei sunt acuzaţi de braconaj.

Ieri-dimineaţă, la ora 6.00, prinechipamentele de supraveghere şi control maritim ale SCOMAR, a fost identificatăo ţintă suspectă, ca fiind posibil pescador în staţionare, la aproximativ 19mile travers de Mangalia, în zona economică exclusivă a României. O navă a Grupuluide Nave Mangalia a intervenit pentru identificarea ţintei şi s-a confirmat căera un pescador, sub pavilon bulgăresc. Echipajul pescadorului s-a conformat lasomaţiile radio ale poliţiei de frontieră şi s-a realizat abordajul. Comandantulpescadorului, care are un echipaj format din 10 bulgari, a recunoscut că seafla intenţionat în zona economică a României şi că pescuiau calcan. Poliţiştiide frontieră au descoperit la bord 11 calcani şi câteva lăzi cu plase pentrupescuit calcan. În apropierea pescadorului au observat în mare o plasă, careaparţinea aceluiaşi pescador bulgăresc. Plasa, de aproximativ 30 de metri, afost scoasă, având alţi 12 calcani în ea.

Pescadorul bulgăresc a fost condus subescortă la sediul GN Mangalia, unde a fost controlat de o echipă comună formatădin reprezentanţi ai vămii, ai căpităniei şi poliţişti de frontieră.

Până la definitivarea cercetărilor,pescadorul rămâne în custodia poliţiei de frontieră. Dacă se va dovedi cămembrii echipajului braconau cu bună ştiinţă în apele teritoriale româneşti, eiriscă să rămână fără pescador, care va fi confiscat de statul român.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...