2018-12-10 01:59


Peste 100 de migranţi, salvaţi de poliţiştii de frontieră români

 |  14:33
Peste 100 de migranţi, salvaţi de poliţiştii de frontieră români

Poliţia de Frontieră a anunţat că peste 100 de migranţi, între care şi 34 de copii, care călătoreau de mai multe zile pe Marea Mediterană cu o barcă gonflabilă au fost salvaţi de o navă a Poliţiei de Frontieră Române.

Potrivit sursei citate, „ nava "Ştefan cel Mare", aflată în misiune de patrulare în cadrul Operaţiunii Maritime Comune Triton 2015/Triton 2016 coordonată de Agenţia Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale statelor membre ale Uniunii Europene (FRONTEX), a primit, marţi, în jurul orei 18.00, o solicitare de la Centrul Maritim de Coordonare (MRCC Rome) pentru a salva peste 100 de persoane aflate pe o ambarcaţiune gonflabilă, în pericol de scufundare în Marea Mediterană”.

”În jurul orei 22.00, nava «Ştefan cel Mare» a Poliţiei de Frontieră Române a localizat ambarcaţiunea gonflabilă la bordul căreia se aflau peste 100 de persoane. În urma evaluării situaţiei de la faţa locului (temperatură scăzută, supraaglomerarea bărcii şi riscul iminent de a se scufunda) poliţiştii de frontieră români au decis ca persoanele să fie aduse la bord. Astfel, toţi cei 119 imigranţi au fost transferaţi la bordul navei «Ştefan cel Mare», unde personalul Poliţiei de Frontieră Române le-a acordat asistenţă şi primul ajutor”, se precizează în comunicatul citat.

Poliţia de Frontieră a mai anunţat că imigranţii, între care şi 34 de copii, erau deshidrataţi şi aveau simptome de hipotermie. Aceştia le-au spus poliţiştilor că provin din Gambia, Senegal, Guineea Bissau, Liberia, Camerun, Sierra Leone şi Mali şi că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.

”Pe timpul îmbarcării migranţilor la bordul navei, în timpul deplasării la locul de debarcare, cât şi pe timpul debarcării (activităţi desfăşurate pe mare), nu au fost probleme, activităţile desfăşurându-se în siguranţă atât pentru migranţi, cât şi pentru echipaj”, a mai precizat Poliţia de Frontieră.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-29

TAGURI: 100, migranti, salvat, politist, frontiera, roman
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BABOS
30 Ian 2016

Istvan
BABOS
30 Ian 2016

Istvan
CARACATITA DIPLOMATIEI
31 Ian 2016

Foarte simplu . Ia mintit ca le da casa , masa , locuri de munca si balamuc cu bonbardari acasa . Iar ei cumpara petrolul lor de acasa pe deamoaca . Fugiti ba de acasa si noi soareci jucam cu I S I S , Turci , pe masa .
Random imageUltimele stiri


loading...