2019-02-24 01:58


UPDATE. Peste 1.000 de oameni la marșul "Împreună SALVĂM ţara de CORUPȚI", din Capitală. Ce a provocat protestul de DUMINICĂ

 |  22:17
UPDATE. Peste 1.000 de oameni la marșul "Împreună SALVĂM ţara de CORUPȚI", din Capitală. Ce a provocat protestul de DUMINICĂ

UPDATE. Aproximativ o sută de persoane s-au strâns, duminică seară, în Piaţa Mare din Sibiu, pentru a protesta faţă de noul program de guvernare şi de instalarea Guvernului Tudose. Şi la Iaşi, peste 25 de persoane au ieşit în stradă, cerând demisia Guvernului, informează News.ro.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Mai mult de 1.000 de persoane de toate vârstele, majoritatea tineri, foarte mulți pe biciclete, au pornit duminică seară, din Piața Victoriei, în marșul "Împreună salvăm țara de corupți", traseul urmând să includă Piața Romană, Piața Universității, punctul final fiind Piața Constituției, în fața Parlamentului.

Manifestanții poartă steaguri tricolore de diferite mărimi, unele cu stema decupată, suflă în vuvuzele și bat în tobe scandând "PSD, ciuma roșie!" și "Nu vrem să fie o nație de hoți". Ei poartă pancarte pe care stă scris "Să nu dea Dumnezeu păcate să vrem noi sânge, nu dreptate!", "Furci, topoare, crăpați în închisoare!", "România, zonă liberă de corupție!" și "RO țară de drept!", "Solidaritate fără taxe", dar și două panouri care îi înfățișează pe președintele PSD Liviu Dragnea și pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în costume de deținuți, informează Agerpres.

În jurul orei 21.30, manifestanţii porniţi în marş din Piaţa Victoriei au trecut de Piaţa Universităţii, însă, pentru că a început să plouă, numărul protestatarilor s-a redus, continuând traseul spre Palatul Parlamentului doar cei pregătiţi cu umbrele şi pelerine de ploaie.

Alţi manifestanţi, pe care ploaia i-a prins nepregătiţi, au intrat în staţia de metrou de la Universitate pentru a se adăposti.

Semnături stânse pentru demiterea Gabrielei FIREA

Înaintea plecării în marș s-au strâns semnături pentru demiterea primarului general Gabriela Firea, participanții la miting afirmând că, până în prezent, au adunat 6.000 de adeziuni. 

Potrivit site-ului bucurestiul.ro, organizațiile civice Geeks For Democracy, Corupția Ucide, #rezistența au organizat marșul de protest de duminică, ca reacție la evenimentele din ultimele zile: „deciziile revoltătoare ale Curții Constituționale, discuțiile pe tema introducerii pragului pentru abuzul în serviciu, propunerea de către PSD+ALDE a lui Mihai Tudose pentru funcția de premier". 

"În condițiile în care, la cinci luni de la debutul celor mai ample mișcări de stradă din România, corupția la nivel înalt este în continuare departe de a fi eradicată, societatea civilă se mobilizează și va participa la marșul 'Împreună salvăm țara de corupți!' ", susțin organizatorii. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-02

TAGURI: mars, protest, piata universitatii, piata romana, piata victoriei, guvern, tudose, rezistenta, corupti, rezist
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BABUIN
02 Iul 2017

De ce nu a venit si PLICUSOR BAN cu copilul lui??? Are diaree .. .PLICUSOR???
BABUIN
02 Iul 2017

De ce nu a venit si PLICUSOR BAN cu copilul lui??? Are diaree .. .PLICUSOR??? 1000....de ce mințiți??? Nici daca le numeri picioarele si nu ajungeți la 1000....de Oi rebegite
LEVST.
02 Iul 2017

Seems it’s already morning I see the sky, it’s so beautiful and blue… Spending my time Watching the days go by Feeling so small,… I’m spending my time, watching the sun go down…” ______________———-___________Poate ca tipa de la Roxette( cea mai delicata si feminina voce din istoria muzicii), va fi avand in vedere(partial) si gloatele din Romania, care nu inteleg ca ce fac ei a devenit „pierdere de timp”, neexistand zona gri, totul este clar, or ei termina conducerea Romaniei, ori aceasta ii va termina si pe ei si intraga tara…Daca nu sunt hotarati si duri, se va „intampla „(matematic) a duoa optiune, conducerea va reusi operatia si vau triumfa, insa pacientul va fi mort…
BABUIN
03 Iul 2017

Mai LEVST.....CREZI CA ACESTI ASA ZISI PROTESTARI, STIU DE CE STAU IN STADA/ PLOAIE ?? Oare realizeaza ca sunt pielea.... si ca ptr cativa arginti primiti de la o plagiatoare( bani negrii obținuți din afaceri murdare " vezi cazul condrea") vor rezolva ceva ??? Buna tactica aplica jandarmeria si MI ....lasandu.i sa se perpeleasca singuri , sperând să obtina ceva .. POATE DOAR DEMITEREA PLAGIATOAREI !!! VANARE DE VÂNT.. ..SAU VÂNTURI!!!!
@LEVST
03 Iul 2017

aberatii de om prost si nebun Mars la baut pisatul!Nu este pierdere de timp idiotule Pe noi ne plateste SOROS El a dat o lovitura de stat in Guineea si acum prin noi vrea sa repete si in Romania KAPISCO ,DIHANIE ?
ANONIM
03 Iul 2017

NUMAI DUMNEZEU PRIN OAMENI DE BUNA CREDINTA MAI POATE SALVA RO CARE A FOST DISTRUSA, CUM NU S-A INTAMPLAT IN ISTORIA EI DE MII DE ANI . CU AJUTORUL SI SPRIJINUL SPIONILOR, SECURISTILOR SI GENERALILOR DIN ARMATA ROMANA PAMANTUL ARABIL SI PADURILE TARII AU FOST FURATE NU VANDUTE LA TARABA, ECONOMIA, AGRICULTURA, INVATAMANTUL, SANATATEA, JUSTITIA, B.O.R., APARAREA NATIONALA TOATE AU FOST DISTRUSE DIN LACOMIE SI URA FATA DE NEAM.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...