2018-12-15 13:30


Peste 26 de milioane de lei pentru spitalele cu răniți din Colectiv. Guvernul admite că spitalele românești nu sunt pregătite pentru tratarea unui număr mare de arși abia când este prea târziu

 |  17:00
Peste 26 de milioane de lei pentru spitalele cu răniți din Colectiv. Guvernul admite că spitalele românești nu sunt pregătite pentru tratarea unui număr mare de arși abia când este prea târziu

Guvernul a alocat, marți, suma de 26,3 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru „asigurarea fondurilor necesare continuării tratamentului, serviciilor medicale și recuperării persoanelor rănite în incendiul din clubul Colectiv”. Măsurile vizează alocarea de fonduri spitalelor din București care tratează pacienți afectați de incendiul din 30 octombrie, informează Executivul, printr-un comunicat.

Prin această măsură, adoptată în ceasul al treisprezecelea, după ce 34 de persoane au fost transportate la spitale din afara țării, Guvernul admite incapacitatea de gestionare a crizei generate de incendiul de la Colectiv. Suma uriașă arată că nu este vorba doar de medicamente și consumabile, ci de facilități medicale ce lipsesc din dotarea spitalelor românești. Faptul confirmă acuzele aduse de Alianța Medicilor și de alte foruri medicale ministrului interimar al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, care a contrazis evidențele, diminuând șansele de supraviețuire și recuperare a răniților din Colectiv.

Cele zece spitale care vor primi bani, acum, de la Guvern, sunt Spitalul Universitar de Urgență Elias București, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” București, Spitalul Clinic de Urgenţă București, Spitalul Universitar de Urgenţă București, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore  Alexandrescu” București, Spitalul Clinic de Urgență „Sfantul Ioan”, Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București, Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” București, Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arşi București  și Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti  Floreasca - Spitalul de Arşi.

„Acordarea fondurilor este necesare având în vedere că majoritatea pacienților rămași internați sunt în stare critică/gravă, cu arsuri pe corp, și mai ales cu leziuni pulmonare grave. Tratarea acestor persoane este un proces complex, care necesită materiale sanitare speciale, alimentație parenterală pe o perioadă lungă durată. De asemenea, tratamentul complicaților, inerente în asemenea situații este unul complex, fiind necesare fonduri suplimentare”, se precizează în comunicatul Guvernului. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-11

TAGURI: spitale, raniti, colectiv, guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...