2018-12-12 07:20


Peste o sută de bombe funcţionale, găsite în Bacău

 |  21:43
Peste o sută de bombe funcţionale, găsite în Bacău

Peste o sută de bombe de aruncător în stare de funcţionare au fost descoperite de căutătorii de metale, în apropierea unui han din judeţul Bacău, elementele de muniţie fiind ridicate de pirotehnicieni pentru a fi distruse controlat într-un poligon.

Potrivit reprezentanâilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă   Bacău, cele 109 bombe de aruncător, de calibru 82 de milimetri, au fost scoase de către pirotehnicieni din albia unui râu din localitatea Ferăstrău, pe parcursul a două zile. 

Astfel, mai mulţi căutători de vestigii istorice au sunat la 112 si au anunţat că au găsit, cu ajutorul unor detectoare de metale, bombe în stare de funcţionare. Pirotehnicienii au ridicat, în prima zi, 75 de bombe de aruncător, iar a doua zi alte 34. 

"Pe lângă aceste elemente de muniţie, toate cu focos, deci în stare de functionare, au mai fost descoperite, opt cartuse de infanterie de calibru 7,92 mm, un corp de proiectil exploziv şi un focos. Toate bombele şi cartuşele provin din timpul conflictelor militare de la începutul secolului trecut, iar acolo unde au fost găsite a existat un depozit de muniţie", a declarat, , purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu scrie Mediafax. Toate elementele de muniţie au fost ridicate în condiţii de siguranţă de pirotehnicieni şi transportate la depozitul special al ISU Bacău, urmând să fie distruse controlat la sfârşitul acestei săptămâni într-un poligon.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-18

TAGURI: bombe, Bacau
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...