2018-11-15 07:10


Peste o sută de mii de gospodării franceze, puternic afectate de furtuni violente

 |  16:59
Peste o sută de mii de gospodării franceze, puternic afectate de furtuni violente

Circa 144.000 de gospodării nu aveau sâmbătă curent electric în toată Franţa, potrivit companiei ERDF, în urma unor furtuni violente care au lovit de vineri seara sud-vestul şi nordul ţării. Vântul puternic şi precipitaţiile au provocat inundaţii şi puternice perturbări ale traficului feroviar.

Compania ERDF a trimis pe teren peste 500 de tehnicieni după ce un val de furtuni a traversat Franţa, din sud-vest până la frontiera cu Belgia, în cursul nopţii, iar un alt val este aşteptat în cursul după-amiezii, scrie Mediafax. În Gironde (sud-vest), o septuagenară a fost grav rănită la Pauillac după ce clopotniţa din oraş s-a prăbuşit peste casa ei. În această zonă, pompierii au avut peste 1.000 de intervenţii, în special din cauza căderii copacilor şi cablurilor pe drumurile publice şi din cauza locuinţelor inundate şi a scurtcircuitelor. Între Paris şi Bordeaux, mai multe TGV-uri erau "reţinute" în gară sâmbătă dimineaţa, ziua plecărilor masive în vacanţă. Alte trenuri ar urma să înregistreze până la patru ore întârziere, pe ambele sensuri, au anunţat responsabili din cadrul Societăţii naţionale a Căilor Ferate (SNCF).

Sunt unele locuri unde "este un copac la fiecare 200 de metri", a precizat un purtător de cuvânt al SNCF, în condiţiile în care zeci de agenţi lucrau pe căile ferate pentru înlătura copacii sau crengile care au avariat cablurile electrice. Străzile din centrul oraşului Bordeaux au fost brusc acoperite, vineri seara, după ora 23.00 (24.00 ora României), cu câţiva centimetri de apă, iar mai multe cartiere din oraş nu aveau curent electric şi acces la reţeaua telefonică sâmbătă dimineaţa. Mai mulţi copaci erau căzuţi peste maşini, ca dovadă a vitezei rafalelor de vânt.

Mai mult de 600 de turişti au fost evacuaţi din două campinguri din regiune. Pagubele provocate reţelei rutiere, ce urmează să fie evaluate, par suficient de importante pentru a complica circulaţia într-o perioadă de vacanţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-27

TAGURI: Franţa, furtuni, violente, inundaţii, scurtcircuite, SNCF, trefic, feroviar, TGV, vacanţă
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...