2018-12-19 09:40


Peste 100 de romi români evacuaţi dintr-o tabără au ocupat Bazilica San Paolo din Roma. Alemanno: Mulţi dintre ei sunt infractori

 |  22:58
Peste 100 de romi români evacuaţi dintr-o tabără au ocupat Bazilica San Paolo din Roma. Alemanno: Mulţi dintre ei sunt infractori

Romi de origine românăevacuaţi în cursul dimineţii dintr-o tabără de nomazi din Roma au ocupat BazilicaSan Paolo din capitala Italiei, informează Il Giornale, în ediţia online.

Aproximativ 100 deromi au intrat în cursul după-amiezii în Bazilica San Paolo din Roma,intenţionând să rămână în catedrală, unde şi-au adus şi bagajele, .

Referindu-se laaceastă situaţie, Claudio Graziano, reprezentantul organizaţiei de asistenţăsocială Arci, a declarat: "La Bazilică vor veni şi alţi romi dintre ceievacuaţi în ultimele zile. Ocuparea unei catedrale este un gest extrem pentru asolicita soluţii locative în afara taberelor de nomazi. Nu vor pleca de aicipână nu vor primi".

La rândul său,primarul Romei, Gianni Alemanno, a declarat că mulţi dintre romii evacuaţivineri sunt infractori.

"Am identificat161 de persoane, dintre care 67 la sută sunt infractori. Nu este adevărat că nuau unde să locuiască. Mulţi au case în ţara deorigine şi vin la Roma nu din cazua situaţiei disperate, ci pentru că speră săaibă venituri mai mari, chiar şi obţinute ilegal", a spus Alemanno. Presaitaliană a relatat că 300 de romi de origine română au fost evacuaţi în cursuloperaţiunii de vineri dimineaţă.

Operaţiunea deidentificare a romilor şi pentru demolarea barăcilor amplasate ilegal a începutvineri dimineaţă, în tabăra din zona Cluniacensi (Casal Bruciato).

La faţa locului aufost prezenţi membri ai organizaţiilor specializate în integrarea romilor, darşi consilierul Primăriei responsabil de Siguranţa Publică, Giorgio Ciardi.

"Celoraproximativ 300 de locatari ai taberei - dintre care 60 la sută sunt minori -li s-a propus repatrierea în România pe banii autorităţilor municipale, darpreferă să plece pe cont propriu, pentru că dacă ar fi expulzaţi nu ar maiputea reveni în Italia", a explicat Ciardi.

La începutulsăptămânii, autorităţile municipale au intervenit pentru demolarea altei taberede romi, în zona Serafini (cartierul Marconi din Roma), unde locuiau 200 deromi, cei mai mulţi fiind români.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-11-29
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...