2017-01-21 19:23

EVENIMENT


Peste 260 de persoane au decedat în Europa din cauza frigului

 |  18:51
Peste 260 de persoane au decedat în Europa din cauza frigului

Cel puţin 260 de persoane au murit în Europa până sâmbătă în urma valului de frig care a lovit continentul de o săptămână. Un număr de 167 de decese au avut loc numai în Ucraina şi Polonia, acestea fiind cele mai afectate ţări.

Deşi temperaturile, de până la -21°C în timpul zilei şi -30°C noaptea, au mai urcat puţin în cursul zilei de sâmbătă, adăposturile de urgenţă în care persoanele defavorizate se pot încălzi şi pot primi o masă caldă au găzduit în Ucraina deja 65.000 de persoane, din care 12.000 în ultimele 24 de ore. În această ţară au fost înregistrate până acum 122 de persoane decedate.

Numărul total al victimelor în Polonia este de 45, majoritatea fiind oameni fără adăpost. 

În Bosnia datorită ninsorilor abundente stratul de zăpadă atingea un metru la Sarajevo. Preşedintele croat, Ivo Josipovic şi cel sârb, Boris Tadic, erau blocaţi într-un hotel din staţiunea Jahorina, unde au participat vineri la un summit. 

Zona muntoasă din nord era izolată în Muntenegru, iar o persoană a murit din cauza gerului.

Bilanţul victimelor se ridica sâmbătă la 30 de morţi în România, iar sute de şcoli au fost închise. 

Frigul a omorât 16 persoane în Bulgaria, cea mai săracă ţară din UE, majoritatea oameni de la ţară găsiţi îngheţaţi la marginea drumului sau în case, pentru că nu au avut cu ce să-şi facă focul. În mai multe zone Dunărea a îngheţat, în dreptul portului Ruse 60% din suprafaţa fiind plină de sloiuri.

În alte ţări din Europa de Est erau înregistraţi vineri 36 de morţi: 10 în Letonia, nouă în Lituania, şapte în Serbia, şase în Cehia, doi în Grecia, unul în Slovacia şi unul în Macedonia.  Potrivit unui bilanţ publicat vineri de autorităţile ruse, care nu include şi victimele actualului val de frig, cel puţin 64 de persoane au murit din cauza gerului de la 1 ianuarie de cînd temperaturile au coborât la Moscova la -25°C şi la -50°C în Siberia orientală.

Doi bolnavi de Alzheimer, care au ieşit din casă şi nu au ştiut să se mai întoarcă, au murit de frig în Franţa. Atât temperaturile care au scăzut la -20°C la Reims şi Mulhouse, vântul care a atins o viteză de 30 km/h, gerul din estul ţării, zăpada, precum şi poleiul din nord şi vest au determinat autorităţile să instituie stare de alertă în cea mai mare parte a teritoriului francez. De asemenea, autorităţile le-au cerut consumatorilor să folosească cu moderaţie energia electrică. 

Din cauza ninsorilor abundente care a căzut în cea mai mare parte a Italiei, Roma continua sâmbătă să fie paralizată. Temperaturile au fost de -30°C noaptea în Alpi Piemontezi (nord-vest). La Veneţia laguna a început să îngheţe, iar în Sardinia şi la Napoli intemperiile au făcut o a cincea victimă.

Numărul total al victimelor de la începutul valului de ger este de patru în Austria. Termometrul a coborât până la  -28° în munţii din centru şi din Tirol (vest), iar un bărbat a murit de frig în urma unui accident de maşină în sudul ţării.

Temperaturile erau sâmbătă în jur de -10 grade în majoritatea oraşelor germane, iar la Berlin se înregistra -16°C. 

În Spania se înregistrau -13° şi vânt puternic de peste 100 km/h în unele zone, iar în Marea Britanie erau aşteptate căderi de zăpadă mai ales în centrul şi estul Angliei, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-02

TAGURI: frig, Europa, decese, temperaturi, victimeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ELA
05 Feb 2012

DIN CAUZA !!!!!!!!!!!!!

Adauga un comentariu

Random image