2018-12-13 11:22


Peste 32.000 de poliţişti vor păzi secţiile de votare la alegerile locale

 |  15:01
Peste 32.000 de poliţişti vor păzi secţiile de votare la alegerile locale

Potrivit Poliţiei Române, peste 32.000 de poliţişti vor fi în misiuni, duminică, pentru buna desfăşurare a alegerilor locale. Oamenii legii asigură măsurile de ordine, precum şi paza şi protecţia a 9.229 de secţii de votare dintre cele peste 18.100 organizate pentru alegerile locale care au loc pe 10 iunie.

Dintre cele peste 18.000 de secţii de votare constituite pentru alegerile locale, Poliţia Română asigură măsuri de pază şi protecţie la 9.229 de secţii, cu 16.221 de poliţişti.

Alţi 10.810 poliţişti vor fi în stradă în timpul procesului electoral, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, a precizat, sâmbătă, Poliţia Română, într-un comunicat de presă prezentat de Mediafax.

De asemenea, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor privind evenimente produse în ziua alegerilor vor acţiona 3.678 de poliţişti, constituiţi în 1.002 echipe operative.

În ziua alegerilor va fi şi un efectiv de rezervă format din 1.392 de poliţişti, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, împreună cu echipaje de jandarmi, dacă va fi necesar.

Peste 18,3 milioane de cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi duminică la urne, pentru alegerile locale, aceştia putând vota numai în comuna, oraşul sau municipiul în care îşi au domiciliul, pentru a-şi alege primarul, consilierii locali, consilierii judeţeni şi preşedinţii de consilii judeţene.

În urma votului vor fi atribuite 41 de mandate de preşedinte de consiliu judeţean, 1.338 de mandate de consilier judeţean, 3.187 mandate de primar şi 40.311 mandate de consilier local, dintre care 166 de mandate de consilier de sector şi 55 de mandate de consilier în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Pentru cei 18.315.880 de alegători români şi cei 37.704 cetăţeni ai Uniunii Europene cu drept de vot care se află în evidenţele Oficiului Român pentru Imigrări şi au domiciliul sau reşedinţa în localităţi din România au fost organizate 18.133 de secţii de votare.

Pentru prima dată, la scrutinul din acest an, primarii sunt aleşi într-un singur tur, astfel că va fi declarat câştigător candidatul care obţine cel mai mare număr de voturi. Votarea începe la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00.

Potrivit legii, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă înscrierea, cu bună ştiinţă, a unui alegător în mai multe liste electorale; înscrierea în listele electorale a unor persoane fictive ori care nu au drept de vot; distribuirea, inclusiv de către candidaţi, de băuturi alcoolice în ziua votării, în perimetrul secţiilor de votare; refuzul de a se conforma dispoziţiilor preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot şi în împrejurimi.

Constituie, de asemenea, infracţiune refuzul nejustificat de a înmâna buletinul de vot şi ştampila de votare alegătorului înscris în listă, care prezintă actul de identitate, precum şi înmânarea buletinului de vot unui alegător care nu prezintă actul de identitate, părăsirea de către membrii biroului electoral a localului secţiei de votare înainte de stabilirea rezultatului alegerilor şi de semnarea procesului-verbal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-09-21

TAGURI: alegeri locale, 10 iunie, politisti, politia romana, infractiune, paza, protectie, urne de vot, sectii de votare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...