2019-01-22 22:05


Peste patru tone de îmbrăcăminte, confiscate la vama Turnu, ajung în magazinele ANAF

 |  19:42
Peste patru tone de îmbrăcăminte, confiscate la vama Turnu, ajung în magazinele ANAF

Comisarii Gărzii Financiare Arad au confiscataproape patru tone şi jumătate de îmbrăcăminte adusă din Italia, a căreivaloare este de 400.000 de lei, marfa fiind destinată unei firme-fantomă dinBucureşti. Marfa urmează să ajungă în magazinele cu bunuri confiscate.Bucureştenii au declarat noul magazin ANAF ca fiind o mare “ţeapă”.

La sfârşitul săptămânii trecute, comisariiGărzii Financiare Arad au primit o informaţie că urmează să intre în ţară, prinVama Turnu, un camion care transportă marfă pentru o firmă-fantomă dinBucureşti. Angajaţii s-au postat la pândă şi vineri, după ora 16.00, în PCTFTurnu şi-a făcut apariţia camionul. Şoferul a efectuat formalităţile de intrareîn ţară şi a dat să plece din punctul de control. Atunci au intervenitcomisarii Gărzii Financiare care au declanşat un control amănunţit atât laactele de transport, cât şi în ceea ce priveşte destinatarul mărfii. Camionul afost cântărit şi a rezultat că transportă 4.468 de kilograme de haine aduse dinItalia. Verificările privind firma importatoare au arătat că "destinatarulacestei achiziţii este în consemn la frontieră, pe motiv că nu funcţionează lasediul social declarat, iar proprietarul imobilului a precizat organelor decontrol că nu are cunoştinţă de existenţa vreunei societăţi la domiciliul său,deci funcţionează ca o societate de tip fantomă, înfiinţată cu scopul eludăriitaxelor şi impozitelor datorate statului", a declarat comisarul-şef AntonPop de la Garda Financiară Arad. Chiar şi aşa, firma din Bucureşti a fostamendată cu 20.000 de lei. Îmbrăcămintea, în valoare de 400.000 de lei, a fostconfiscată şi ar urma să fie valorificată prin cele 21 de magazine ANAFdeschise în ţară.

Şi„gratis este scump

Magazinul ANAF din Capitală nu are nimicspecial. Produsele vândute aici se găsesc în angrourile chinezeşti de laperiferie sau la orice butic de piaţă din oraş, la preţuri apropiate. Ieri-dimineaţă,la magazinul ANAF de pe strada Măriuca din sectorul 4 al Capitalei era o coadăde circa 300 de persoane care aşteptau cu nerăbdare să dea iama prin produseleconfiscate de ANAF. „Am stat ca proştii în frig degeaba. Sunt scumpe", s-arevoltat o femeie care ieşise din magazin fără să cumpere nimic. Magazinul ANAFvinde produse confiscate din angrourile Europa şi Dragonul Roşu de la periferiaBucureştiului. La magazin ajung însă doar produsele care nu se califică drept"contrafăcute" sau "falsificate”. ”Românului, pe criza asta economică, şi gratis dacă îi dai ceva i separe scump”,ne-a declarat unul dintre cei care stăteau la coadă sperând să mai prindă ceva.În doar câteva ore de la deschiderea magazinului, sticlele de doi litri cu berecare s-au vândut cu trei lei au dispărut de pe rafturi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...