2019-05-21 13:59


Petiţie on-line pentru modificarea LEGII RECURSULUI COMPENSATORIU

 |  15:40
Petiţie on-line pentru modificarea LEGII RECURSULUI COMPENSATORIU

Deputatul PNL Florin Roman a lansat în mediul on-line o petiţie pentru modificarea legii recursului compensatoriu, „care a dus la eliberarea timpurie a circa 11.000 de deţinuţi”.

Deputatul PNL a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, că PNL face demersuri pentru a depune la Parlament un proiect de lege care să interzică eliberarea „infractorilor violenţi” în baza legii regimului compensatoriu.

În acest scop, deputatul a iniţiat petiţia şi îi îndeamnă pe cetăţeni să o semneze şi să o distribuie. ”Dorim ca listele de semnături să susţină moţiunea simplă anunţată împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, principalul vinovat de faptul că România a ajuns un rai al infractorilor. Regimul compensatoriu a dus la eliberarea timpurie a circa 11.000 de deţinuţi. Dintre aceştia, aproximativ 700 s-au reîntors în penitenciare şi circa 200 au comis noi infracţiuni violente: crime, tentative de crimă, viol, tentativă de viol sau tâlharii. Imaginile acestor drame au produs un puternic impact emoţional în rândul opiniei publice. Semnăturile, dar şi comentariile dumneavoastră vor fi înaintate şi preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu Tăriceanu, complici morali ai crimelor, violurilor şi tâlhăriilor care generează nesiguranţa pentru fiecare cetăţean român. Dorim, prin acest demers, ca vocea străzii să ajungă şi să se audă în Parlamentul României, locul în care majoritatea PSD-ALDE s-a baricadat cu singurul scop de a-şi scăpa liderii corupţi de puşcărie”, arată parlamentarul liberal.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut miercuri Guvernului o analiză urgentă şi soluţii legate de recursul compensatoriu, susţinând că nimeni nu trebuie să se teamă şi siguranţa cetăţeanului român nu este negociabilă.

În replică, PSD a transmis, miercuri pe Facebook, că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea recursului compensatoriu fără a o contesta la Curtea Constituţională sau să o trimită la reexaminare în Parlament, precizând că „doar vinovaţii nu vor să fie căutaţi vinovaţii”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-01-16

TAGURI: petitie on line, modificare, lege recurs compensatoriu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
17 Ian 2019

CAT TUPEU PE PNL.isti si USR.isti...ei dau OUG....si acum.cer anularea lui ....IAR TUPEUL MAXIM ESTE AL STERPULUI , CARE ZICE SA NU CAUTAM VINOVATII...EL CARE A PROMULGAT OUG GUVERNULUI LUI .......SICTIR JAVRELOR , ACUM VENITI LA POPOR SI CERETI AJUTOR PRIN PETITII ONLINE ......MUIE MULTA JIGODIILOR
Random imageUltimele stiri


STARBAG