2017-01-25 03:33


PF Daniel: Unii se smeresc, iar alţii se revoltă

 |  20:20
PF Daniel: Unii se smeresc, iar alţii se revoltă

Criza ne scoate din neutralitate şi indiferenţă, a afirmat, ieri, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, la Biserica Sfântul Mucenic Pantelimon din Bucureşti.

„Multele încercări sau situaţii de criză i-au maturizat pe oameni mai mult, i-au făcut mai atenţi în folosirea bunurilor materiale, mai receptivi în ceea ce priveşte folosirea posibilităţilor de a-i ajuta pe alţii. În general, situaţia de criză ne scoate din neutralitate şi indiferenţă. Cine trece prin suferinţă nu mai poate fi neutru”, a spus patriarhul Daniel.

Întâistătătorul BOR a îndemnat ca, „încercaţi de necazuri şi nevoi”, (...) „să cerem mai mult ajutorul lui Dumnezeu şi să manifestăm mai multă întrajutorare frăţească, numită astăzi, mai modern, solidaritate”.

„Încercările ne duc la mai multă smerenie. Prea adesea suntem obişnuiţi cu succesul, cu biruinţa, cu realizările, prin care ne supraestimăm adesea şi uităm să mulţumim lui Dumnezeu”, a spus înaltul ierarh ortodox, subliniind că, aşa cum spune poporul nostru, “întotdeauna lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu”.

Patriarhul consideră că „unii se smeresc, iar alţii se revoltă, în timp de suferinţă, de necaz”, depinzând de noi ce sens dăm încercării, deoarece, prin smerenie, avem posibilitatea de a “transforma suferinţa în biruinţă”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GICU
16 Ian 2012

Daniele, e timpul sa fii de partea poporului in zilele astaea !!!
IRINA
16 Ian 2012

Prin tot ceea ce ai facut pana acum, nu te-ai comportat ca "o inalta fata bisericeasca" ci ca un derbedeu, facand parte din acelasi registru cu cel pe care ai considerat ca trebuie sa il slujesti....! RUSINE!!!!!!!!!!!!!! Acum ar fi trebuit sa nu mai ai pareri!!!!!!!!!
ION
16 Ian 2012

ce te deosebeste de Videanu este BARBA.Sa-ti fie rusine cetatene Ciobotea.
Random image