2019-02-16 05:59


Plăcintă în arest. Fiul senatoarei PDL a fost arestat pentru scandalul provocat pe strada Berzei

 |  20:14
Plăcintă în arest. Fiul senatoarei PDL a fost arestat pentru scandalul provocat pe strada Berzei

TribunalulBucureşti a emis, ieri, un mandat de arestare pe numele fiului senatoarei PDLSorina Plăcintă, Andrei Răzvan Plăcintă, acuzat de tâlhărie, loviri sau alteviolenţe, distrugere, tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelormoravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Mandatul expiră pe 5ianuarie.

Cerereade arestare s-a judecat în şedinţă secretă, fără accesul publicului. Cu toateacestea, mama beizadelei, senatoarea PDL Sorina Plăcintă, a participat laproces.

Fiulfostului ministru al tineretului a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, decătre procurorii bucureşteni, în urma unei anchete derulate împreună cu ServiciulOmoruri din cadrul DGPMB.

Scandalul s-a petrecut luni seară, pe strada Berzeidin sectorul 1 al Capitalei. Andrei Răzvan Plăcintă, în vârstă de 19 ani, seafla împreună cu fosta iubită, Iulia Delia Harabulă, în zona Pieţei Matache.Între cei doi tineri a izbucnit un conflict verbal care a degenerat într-oadevărată ceartă care, la un moment dat, s-a transformat în violenţă.Beizadeaua a lovit-o cu pumnul peste faţă pe prietena sa, iar fata, încercândsă scape, s-a refugiat în autoturismul Volkswagen, proprietate personală,parcat în apropiere. Andrei Plăcintă a urmărit-o şi a încercat să pătrundă cuforţa în maşină. Nu a reuşit, motiv pentru care a sărit pe capota maşinii şi aspart geamul lunetei. Tânăra a început să strige după ajutor, iar câţivatrecători s-au oprit pentru a interveni. Un bărbat a sărit în ajutorul fetei şil-a pus pe fugă pe agresor.

Andrei Plăcintă a fugit pe jos şi s-a urcat într-unalt autoturism, un Renault Laguna, parcat de asemenea în apropiere. A introduscheia în contact şi a demarat în trombă, apropiindu-se spre locul în care seafla maşina iubitei sale. L-a zărit pe bărbatul care sărise în ajutor şi, fărănici un fel de remuşcare, l-a lovit în plin, trecând cu roţile autoturismuluipeste el. Maşina s-a oprit abia când victima se afla sub ea, într-o poziţiecare a blocat autoturismul prietenei sale. Scandalul ar fi continuat dacă unbărbat, martor la aceste evenimente, nu ar fi utilizat un pistol cu bile decauciuc cu care a tras un foc spre maşina agresorului, cu intenţia de a-l opri.Andrei Plăcintă a coborât iute din maşină şi s-a făcut nevăzut, fugind pe jos,printre străduţe.

Cuchiu, cu vai, martorii acestei tragedii au reuşit să scoată victima de subautoturismul Renault Laguna abia după ce au răsturnat maşina fiului senatoruluiPDL Sorina Plăcină. Bărbatul se afla în stare gravă,fiind rănit la piciorul drept. El a fost transportat cu o ambulanţă la spital,unde a fost internat până ieri după-amiază. Aceiaşi martori au alertatserviciul 112, cerând sprijinul Brigăzii de Poliţie Rutieră, care, însă, aprecizat că acest caz nu este de competenţa acestei instituţii, predând apelulserviciului judiciar din cadrul Poliţiei Capitalei. În scurt timp, la nivelulParchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost constituit un dosar penalpentru tentativă de omor, ultraj contra bunelor moravuri şi tâlhărie, întrucâtprietena lui Andrei Plăcintă a sesizat poliţiei faptul că beizadeaua a fugit cutelefonul ei mobil. Procurorii au început urmărirea penală împotriva lui AndreiPlăcintă şi, în scurt timp, l-au localizat ca fiind internat la SpitalulUniversitar de Urgenţă Bucureşti, cu o rană la mâna dreaptă. La spital, oechipă de poliţişti au reuşit să-l audieze în cursul dimineţii de ieri, însăprocurorii au dispus citarea acestuia la sediul Parchetului, imediat dupăexternare.

IuliaDelia Harabulă este fiica directorului economic al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, Marta Harabulă, şi adirectorului economic al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Avocatullui Andrei Plăcintă, Raul Siancovici, a susţinut în faţa instanţei că nu aexistat în nici un moment intenţia de a-l călca pe trecător cu maşina, iarvictima era, de fapt, în stare de ebrietate şi, postându-se în faţa maşinii,s-a dezechilibrat şi a căzut dedesubt.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-12-06

Mai multe imagini:
Plăcintă în arest. Fiul senatoarei PDL a fost arestat pentru scandalul provocat pe strada Berzei
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NEA FANE
09 Dec 2010

scoala romaneasca este mandra ca un asemenea DERBEDEU nu a fost scolit in ROMANIA.
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...